Σημαντικές απώλειες εξακολουθούν να καταγράφουν οι αερομεταφορές
Τουρισμός
30/10/2020

Ειδικά για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, ο αριθμός των πτήσεων εσωτερικού που πραγματοποιήθηκαν

στις 23 Οκτωβρίου ήταν ελαφρώς μειωμένος σε ποσοστό 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου.

Σημαντικές απώλειες εξακολουθούν να καταγράφουν οι αερομεταφορές, με τον αριθμό των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη να συνεχίζει να βαίνει μειούμενος.

 Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ο αριθμός των αεροπορικών δρομολογίων συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο το διάστημα από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου.

O χάρτης των αερομεταφορών στην Ελλάδα

Ειδικά για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, ο αριθμός των πτήσεων εσωτερικού που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου ήταν ελαφρώς μειωμένος σε ποσοστό 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου.

Σε επίπεδο διεθνών πτήσεων, τα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 14% (175 πτήσεις) στις 23 Οκτωβρίου συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό στις 9 Οκτωβρίου, ενδεικτικό της σημασίας που έχει η γερμανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Μάλιστα, αυτή είναι και η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος που καταγράφηκε από το Eurocontrol το διάστημα 9-23 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, ο αριθμός των πτήσεων με τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενοι τουρισμού για την Ελλάδα, τη Βρετανία, παρουσίασε μικρή πτώση κατά 2% (110 πτήσεις).

Η εικόνα των άλλων χωρών

Τη μεγαλύτερη μείωση σε επίπεδο πτήσεων εσωτερικού κατέγραψαν η Γαλλία και η Πολωνία, με τον αριθμό των δρομολογίων μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο να έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό 12%.

Στον αντίποδα, άνοδο των πτήσεων εσωτερικού μέσα στον Οκτώβριο κατέγραψαν η Σουηδία σε ποσοστό 9% και η Δανία σε ποσοστό 2%.

Αυξητικά κινήθηκαν οι πτήσεις και για την Τουρκία σε ποσοστό 2%, καθώς και για το Μαρόκο, το οποίο… απογειώθηκε σημειώνοντας άνοδο των δρομολογίων εντός των συνόρων του σε ποσοστό 27%, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Eurocontrol.

Σε επίπεδο διεθνών πτήσεων, η αεροπορική διασύνδεση Ιταλίας-Γαλλίας ενισχύθηκε σε ποσοστό 4%. Ανοδικά κινήθηκε σε μικρό ποσοστό της τάξης του 2% ο αριθμός των πτήσεων μεταξύ Γαλλίας-Πορτογαλίας, ενώ οριακή αύξηση σημείωσαν τα δρομολόγια Γαλλίας-Γερμανίας.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στον αριθμό πτήσεων μεταξύ Γερμανίας-Ελβετίας σε ποσοστό 35%.tourismtoday.gr