Το Yπoυργείο Τουρισμού εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του yachting
Τουρισμός
24/10/2023

ΗΥπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το Olympic Yacht Show 2023, που φιλοξενείται σε μια από τις κορυφαίες μαρίνες στη Μεσόγειο, την Olympic Marine, στο Λαύριο Αττικής.

Ο ανερχόμενος και ιδιαιτέρως σημαντικός κλάδος του yachting, διαθέτει μεγάλη δυναμική και προοπτικές ανάπτυξης και αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και στον ελληνικό τουρισμό. Το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητα την ανάδειξη του yachting σε αναπτυξιακό πυλώνα του ελληνικού τουρισμού, αναγνωρίζοντας συγχρόνως τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου τουρισμού.

Γι' αυτό το λόγο εντείνονται οι προσπάθειες για αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας στο εξωτερικό. Διοργανώσεις όπως το Olympic Yacht show, συνεισφέρουν στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου για εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και συνολικά για την πρόοδο του ελληνικού τουρισμού. Τέτοιες πρωτοβουλίες μεταδίδουν διεθνώς το μήνυμα μιας Ελλάδας που πρωταγωνιστεί ως τουριστικός προορισμός παγκόσμιας απήχησης και αναγνωρισιμότητας.

 

rodiaki.gr