Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ για την Παρουσίαση της Ετήσιας Έρευνας του ΙΤΕΠ με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα ξενοδοχεία
Τουρισμός
19/01/2021

Την παρουσίαση της Ετήσιας Έρευνας του ΙΤΕΠ για τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 στα ελληνικά ξενοδοχεία, παρουσίασε χθες στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός σε συνεργασία με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων Ντίνα Σβύνου η οποία τόνισε πως  φετινή ετήσια έρευνα συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα  και αποτυπώνει τις επιδόσεις των Ξενοδοχείων. Δείτε τους χαιρετισμούς του προέδρου του ΞΕΕ Αλέξανδρου Βασιλικού και της προέδρου του ΙΤΕΠ Ντίνα Σβύνου.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, επεσήμανε:

«Τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας των Ελληνικών Ξενοδοχείων επιβεβαιώνουν το πρωτόγνωρο μέγεθος της κρίσης που αντιμετώπισαν το 2020. Το 2021 ξεκινάει επίσης με πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ερωτηματικά. Η συνέχιση της ενίσχυσης της ρευστότητας  είναι το οξυγόνο που χρειάζεται επειγόντως ο κλάδος  για να παραμείνει ισχυρός. Όχι μόνο προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους αλλά και προς όφελος της εθνικής οικονομίας συνολικά και όλων των κλάδων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το ελληνικό ξενοδοχείο και καλύπτουν ένα ευρύ  φάσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ