Η TUI καλεί τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες για να ελευθερωθούν τα ταξίδια
Τουρισμός
10/02/2021

Ανάκαμψη στη ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι αλλά και υψηλότερες τιμές στα τουριστικά πακέτα που πουλά περιμένει η Tui, με το μεγαλύτερο tour operator της Ευρώπης να ποντάρει στα εμβόλια.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, οι κρατήσεις της για το καλοκαίρι βρίσκονται στο 56% των επιπέδων του 2019, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά ένα πέμπτο, καθώς τα  νοικοκυριά που εξοικονόμησαν χρήματα κατά τη διάρκεια των lockdowns προτίθενται να ξοδέψουν περισσότερα για τις διακοπές τους. Η Tui έχει ήδη 2,8 εκατ. κρατήσεις, σκοπεύει να προσφέρει το 80% του κανονικού καλοκαιρινού προγράμματός της για φέτος και περιμένει αύξηση στις κρατήσεις αργότερα μέσα στο έτος, καθώς η αβεβαιότητα κάνει τους τουρίστες να περιμένουν σχεδόν έως την τελευταία στιγμή.

«Η βρετανική αγορά έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία μας. Βλέπουμε έναν εντυπωσιακό ρυθμό και φιλόδοξους στόχους για τους εμβολιασμούς εκεί. Η ζήτηση παραμένει ισχυρή, ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Φριτζ Γιούσεν.

Ο CEO της Tui κάλεσε τις κυβερνήσεις να «χρησιμοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες» για χαλάρωση των περιορισμών και να αποκαταστήσουν την ελευθερία στα ταξίδια το συντομότερο δυνατό, εκτιμώντας ότι η Βρετανία θα επιτύχει την ανοσία της αγέλης και θα έχει εμβολιάσει το 75% του πληθυσμού της έως τα μέσα του Ιουλίου.

Η Tui εμφάνισε μείωση εσόδων κατά 88% στο πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, το οποίο έληξε το Δεκέμβριο, με τις ζημιές να αγγίζουν τα 802 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση 4,8 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση και ιδιώτες επενδυτές για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ προχωρά σε 8.000 απολύσεις.

 

Πηγή Moneyreview.gr