"Κακά μαντάτα" από την Βρετανική αγορά - Με βαρύτατο πρόστιμο απειλούνται από την κυβέρνηση της Βρετανίας όσοι ταξιδέψουν πριν το τέλος Ιουνίου
Τουρισμός
23/03/2021

Με πρόστιμο 5.000 λιρών για τις άσκοπες μετακινήσεις εκτός συνόρων απειλούνται όσοι κάτοικοι της Βρετανίας επιλέξουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας τους για διακοπές, πριν το τέλος Ιουνίου(!) συμφωνα με νοσοσχέδιο που κατατέθηκε και αναμένεται να συζητηθεί.

Αν τελικά ισχύσει η απαγόρευση αυτή, τότε η κατάσταση στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας αλλάζει δραματικά, καθώς αναμένεται να επέλθουν αλυσιδωτές παρενέργειες στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας που είναι ο Τουρισμός.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα Ελληνικών και Βρετανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αρχικά προγραμματίζεται νέα  ρύθμιση από την κυβέρνηση Τζόνσον με στόχο την αποτροπή διασποράς των μεταλλάξεων ενόψει μετακινήσεων για το Πάσχα των Καθολικών

Σύμφωνα με το protothema.gr σε μια περίοδο που το τρίτο κύμα πανδημίας σφυροκοπά τον πλανήτη, με τη διασπορά των μεταλλάξεων να επιβαρύνουν το ιικό φορτίο ανά τον κόσμο, η Βρετανία επιχειρεί να διατηρήσει την ενθαρρυντική επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων.

Με εμβολιασμούς να προχωρούν ταχύτητα στη Γηραιά Αλβιώνα, τα κρούσματα να είναι μειωμένα και τους θανάτους να κυμαίνονται σε χαμηλό εξαμήνου, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προωθεί νέα ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, το ταξίδι εκτός συνόρων χωρίς σοβαρή αιτιολογία θα ισοδυναμεί με  επιβολή αυστηρού προστίμου.

Το νέο μέτρο αναμένεται να τεθεί από την επόμενη εβδομάδα σε εφαρμογή, συγκεκριμένα από τις 29 Μαρτίου, ώστε να βάλει φρένο στις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα των Καθολικών σε πρώτη φάση.
Η διάταξη ορίζει ότι κανένας δεν θα μπορεί να ταξιδεύει εκτός Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς λογική εξήγηση.
Για όποιον, δε, παραβιάσει τον κανονισμό, προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 5.000 λιρών.
Θα προβλέπεται, ακόμη, και πρόστιμο 200 λιρών για όσους ταξιδιώτες παραλείψουν να συμπληρώσουν την πλατφόρμα, στην οποία θα εξηγούν τους λόγους μετακίνησης.

British Airways και easy Jet ακυρώνουν καλοκαιρινές πτήσεις

Περιορίζουν τις πτήσεις τους για το καλοκαίρι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες, ανάμεσά τους η British Airways και η easyJet, μετά τις ανακοινώσεις της Βρετανίας για την πιθανότητα οι Ευρωπαϊκές χώρες να βρεθούν στην κόκκινη λίστα απαγόρευσης ταξιδιών.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του tornosnews.gr τη Δευτέρα, η British Airways επιβεβαίωσε ότι την περασμένη εβδομάδα ακύρωσε καλοκαιρινές πτήσεις στην Ευρώπη και μερικές στο εσωτερικό, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ελάχιστες μόνο χώρες θα είναι στην πράσινη λίστα όταν θα ξεκινούν τα διεθνή ταξίδια των Βρετανών, στις 17 Μαϊου.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας, Lord Bethell, δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στις Ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων ποσοστό έως 10% συνδέεται με νέες παραλλάξεις του ιού, μπορεί να οδηγήσει στη λήψη δραστικών μέτρων.

Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε στην κόκκινη λίστα όλες τις γειτονικές μας Ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε.

Αυτό, ωστόσο, ξεκαθάρισε, θα γίνει με μεγάλη δυσαρέσκεια καθώς είμαστε ένα εμπορικό έθνος και συνεργαζόμαστε με άλλες χώρες και εξαρτώμαστε από αυτές για τις απαραίτητες προμήθειες που δεν είναι μόνο τα φάρμακα αλλά τρόφιμα και άλλα.

Οι αλλαγές στα προγράμματα των αεροπορικών εταιριών προκάλεσαν αντιδράσεις στους ταξιδιώτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο Twitter για τις ξαφνικές ακυρώσεις των πτήσεών τους.

Η British Airways δεν ακυρώνει δρομολόγια αλλά περιορίζει έως το ένα τέταρτο τις πτήσεις σε ορισμένα, όπως το Άμστερνταμ, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Σουηδία. Η εταιρία προτίθεται να αποζημιώσει τους ταξιδιώτες για τις ακυρωμένες πτήσεις, λέγοντας ότι λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, το πρόγραμμά της γίνεται δυναμικό.