Στις 15 Μαΐου η TUI θα πετάξει σε Ρόδο και Κω
Τουρισμός
27/04/2021

Πολλοί προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο θα ανοίξουν στους παραθεριστές τις επόμενες εβδομάδες από την Γερμανία για την TUI.

Μετά την έναρξη των πτήσεων το Πάσχα στη Μαγιόρκα, τα μικρά νησιά της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα δέχονται πλέον τους πρώτους τους Γερμανούς επισκέπτες.

«Οι διακοπές του Πάσχα στη Μαγιόρκα έδειξαν ότι οι οργανωμένες εκδρομές δεν επηρεάζουν την πανδημία. Η επίπτωση στη Μαγιόρκα είναι στο ίδιο χαμηλό επίπεδο όπως πριν από την πρώτη άφιξη και οι έννοιες της ασφάλειας και της υγιεινής λειτουργούν», λέει ο Marek Andryszak, πρόεδρος της TUI Γερμανίας (Deutschland).

Το περασμένο Καλοκαίρι, οι ταξιδιώτες συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, όπως επιβεβαιώνεται επίσης από διάφορες μελέτες όπως αυτές του Ινστιτούτου Robert Koch. “Με τον ανακοινωθέντα εμβολιασμό για όλους από τον Ιούνιο, τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των τουριστικών υπαλλήλων στα θέρετρα διακοπών και το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό κορώνας, τα πρώτα ταξίδια στην Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου”, λέει ο επικεφαλής της TUI.

Δηλώσεις Ian Hay

Αναφορικά με τις πτήσεις για Ελλάδα, ο νέος επικεφαλής της TUI Musement Ελλάδας και Κύπρου Ian Hay, δήλωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Βλέπουμε ότι υπάρχει ζήτηση για διακοπές το καλοκαίρι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προέλευσης πελατών μας. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Φυσικά, βρισκόμαστε ακόμη σε δύσκολη φάση της πανδημίας και υπάρχουν συνεχείς προσαρμογές των ταξιδιωτικών οδηγιών. Πιστεύουμε όμως ότι όσο περισσότερο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο περισσότερες κρατήσεις θα γίνονται. Θεωρούμε ότι και τα τεστ κορονοϊου αποτελούν επίσης έναν αποτελεσματικό μέσο για ασφαλή ταξίδια”.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Hay τονίζει: “Υπάρχει θετiκή ζήτηση για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα. Το ίδιο ισχύει και για τη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο. Οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία προς Ελλάδα αναχωρούν για την Κρήτη στις 14 Μαΐου από το Ανόβερο προς το Ηράκλειο. Πέντε άλλες πτήσεις θα απογειωθούν την ίδια ημέρα από το Μόναχο, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ, την Κολωνία και τη Φρανκφούρτη προς την Κρήτη. Στις 15 Μαΐου, οι πτήσεις ξεκινούν για την Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Η TUI θα προσφέρει περισσότερα από 3.000 καταλύματα σε 21 ελληνικούς προορισμούς”.

Η TUI Γερμανίας

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους ξενοδόχους και τις κυβερνήσεις των προορισμών, οι οποίες έχουν προετοιμαστεί εντατικά για την άφιξη των επισκεπτών. Τα υψηλά πρότυπα υγείας και η καλή υποδομή για τις εξετάσεις, διασφαλίζουν την ασφάλεια και το ξέγνοιαστο ταξίδι, λέει ο κ. Andryszak. Από το Καλοκαίρι και μετά, οι επισκέπτες της TUI θα έχουν πάνω από 200 ξενοδοχεία για να διαλέξουν και στα δύο νησιά. Το δημοφιλές TUI Magic Life Club Cala Pada στην Ίμπιζα θα καλωσορίσει επίσης τους πρώτους τουρίστες από τις 22 Μαΐου. Η Ίμπιζα, αλλιώς γνωστή ως νησί για πάρτι, εστιάζει σε ήσυχες, χαλαρωτικές διακοπές φέτος.

Ο κ. Marek Andryszak
Τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα και η δυτική Πελοπόννησος είναι επίσης έτοιμα για παραθεριστές, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η TUI Γερμανίας. Οι πρώτες πτήσεις προς την Ελλάδα θα πετάξουν στην Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο, στις 14 Μαΐου. Η πρώτη πτήση της σεζόν απογειώνεται με τον αριθμό πτήσης X34106 από Ανόβερο προς Ηράκλειο. Πέντε ακόμη πτήσεις αναχωρούν την ίδια ημέρα από Μόναχο, Στουτγκάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη προς Κρήτη.

Στις 15 Μαΐου, η TUI θα πετάξει στην Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Με το πρόγραμμα πτήσeων η TUI καλύπτει όλους τους ελληνικούς προορισμούς σε εθνικό επίπεδο.

Ως ηγέτης της αγοράς για την Ελλάδα, η TUI προσφέρει επίσης το πιο ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό πρόγραμμα. Πάνω από 3.000 καταλύματα σε 21 νησιά βρίσκονται στο πρόγραμμα του καλοκαιριού 21, συμπεριλαμβανομένων έξι Robinson και TUI Magic Life Clubs στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και τη Δυτική Πελοπόννησο, το TUI Blue Atlantica Grand Med στην Κέρκυρα και δημοφιλή ξενοδοχεία στις αλυσίδες Grecotel και Atlantica.

Όπως και το προηγούμενο έτος, οι ελληνικοί προορισμοί έχουν μεγάλη ζήτηση και πάλι, μεταξύ των οικογενειών. Η Ελλάδα έχει ήδη καταστήσει δυνατές τις ασφαλείς καλοκαιρινές και φθινοπωρινές διακοπές με εντυπωσιακά υψηλά πρότυπα υγείας και αρχές υγιεινής. Τα σχόλια των επισκεπτών ήταν σταθερά θετικά. Η TUI φέρνει την πλειονότητα των Γερμανών παραθεριστών στην Ελλάδα.

Η Πορτογαλία είναι επίσης έτοιμη για καλοκαιρινές διακοπές. Οι πρώτες πτήσεις της TUI θα απογειωθούν για το Φάρο στις 5 Μαΐου. Το Robinson Club Quinta da Ria στο Πορτογαλικό Αλγκάρβε ανοίγει τις πόρτες του σε όσους αναζητούν ηρεμία και παίκτες γκολφ. “Ανεξάρτητα από τον προορισμό που επιλέγουν οι επισκέπτες μας, το κίνητρο των διακοπών είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο: ξεκούραση, χαλάρωση και φυσική δραστηριότητα στη φύση είναι οι τάσεις του τρέχοντος έτους”, γνωρίζει ο Andryszak. Το Robinson Club Quinta da Ria προσφέρει επίσης επιλογές δοκιμών για το ταξίδι επιστροφής απευθείας στο χώρο του κλαμπ, προκειμένου να διατηρηθεί η προσπάθεια για τους επισκέπτες του όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

«Με το άνοιγμα πιο δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών τον Μάιο και της προόδου των εμβολιασμών, μπορούμε να καλύψουμε καλύτερα την ανάγκη των ανθρώπων να ταξιδέψουν. Προτείνουμε λοιπόν να κάνετε κράτηση για τις διακοπές των ονείρων σας πολύ σύντομα, γιατί το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα θα είναι πολύ έντονο. Όταν τα πράγματα πάνε πραγματικά, τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στις πιο δημοφιλείς παραλίες θα κλείσουν γρήγορα», λέει ο Andryszak.
Atlantica Sensatori Rhodes
Η TUI ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η TUI Deutschland GmbH είναι στην 1η θέση στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά και είναι πλήρως θυγατρική του TUI Group, του κορυφαίου τουριστικού ομίλου στον κόσμο με έδρα τη Γερμανία. Εκτός από την βασική μάρκα TUI, πολλοί άλλοι γνωστοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και μάρκες όπως airtours και l’tur καθώς και ειδικοί όπως η Gebeco ανήκουν στην TUI Deutschland GmbH. Έτσι, η TUI καλύπτει όλο το φάσμα των ταξιδιών από premium έως ατομικά ή  φθηνά. Ο ηγέτης της τουριστικής αγοράς στη Γερμανία έχει περίπου 10.000 υπαλλήλους και 500 δικά της καταστήματα TUI.

Πηγή: money-tourism.gr