«Σαρώνουν» οι βρετανικές πτήσεις προς την Ελλάδα παρά τις συστάσεις αποφυγής
Τουρισμός
20/05/2021

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Ryanair, έβγαλε προσφορά μικρής διάρκειας, μόλις 48 ωρών, η οποία εκμεταλλεύεται τη σύγχυση από τις ενέργειες της κυβέρνησης, καθώς η εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους προσφέρει πτήσεις προς Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία με μόλις 5 λίρες, καθώς αναμένει, όπως λέει, οι χώρες να ενταχθούν σύντομα στην "πράσινη" λίστα.

Τα φθηνά εισιτήρια αφορούν, ειδικότερα, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, την Κεφαλονιά, καθώς και τη Βενετία, τη Ρώμη, τη Βαλένθια, τη Μαδρίτη, την Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, τη Μαρσέιγ, τη Βαρκελώνη κ.ά.

Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις συνεχείς προειδοποιήσεις του Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ την τελευταία εβδομάδα, να μην ταξιδέψει κανείς προς «πορτοκαλί» χώρες για λόγους αναψυχής, αλλά μόνο για σοβαρό επαγγελματικό ή οικογενειακό λόγο, υπό τον φόβο ενός τρίτου κύματος. Παρά το γεγονός, ότι η ίδια η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα διεθνή ταξίδια από τη Δευτέρα, επισήμως οι ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο πέφτουν στον κόσμο.

Ωστόσο, υπολογίζεται πως ήδη 54.000 Βρετανοί ταξιδεύουν την ημέρα προς τις χώρες αυτές - κι αυτό κατά την πρώτη εβδομάδα επανεκκίνησης των διεθνών ταξιδιών και παρά τους περιορισμούς.

Οι αεροπορικές εταιρείες αντιτίθενται, καθώς χωρίς τα έσοδα από τα συγκεκριμένα ταξίδια κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια λίρες από τα ταμεία τους.

reporter.gr