Τουλάχιστον 20 εταιρείες κρουαζιέρας έχουν προγραμματίσει δρομολόγια σε όλην την Ελλάδα
Τουρισμός
22/05/2021

Περισσότερες από 20 εταιρείες κρουαζιέρας έχουν προγραμματίσει έως τώρα δρομολόγια σε όλη την Ελλάδα για φέτος, με ανταποκρίσεις σε συνολικά 45 λιμάνια. Τουλάχιστον 15 από αυτές τις εταιρείες κρουαζιέρας έχουν σχεδιάσει δρομολόγια που εκκινούν από ελληνικά λιμάνια.

Τα παραπάνω επισημαίνει με ανακοίνωσή της η παγκόσμια ένωση κρουαζιέρας Clia, η οποία καλωσορίζει την επανεκκίνηση της δραστηριότητας του κλάδου στην Ελλάδα από τις 14 Μαΐου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε πριν από μήνες η ελληνική κυβέρνηση.

Η επανέναρξη της κρουαζιέρας είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας, της ελληνικής κυβέρνησης, των υγειονομικών και των λιμενικών αρχών ήδη από πέρυσι, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι οι κρουαζιέρες ξεκίνησαν ήδη από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα, με 4 εταιρείες να πραγματοποιούν δρομολόγια εντός του Μαΐου. Συνολικά, σχεδόν 40 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η Clia.

 

Η Clia για την επανεκκίνηση
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, η οποία σηματοδοτεί την εξαιρετική συνεργασία που έχει ο κλάδος μας με την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικά ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, με τη συγκροτημένη και στοχευμένη δουλειά τους τόσο στο χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης όσο και στην προετοιμασία των λιμένων, βοήθησαν να καταστεί δυνατή η έναρξη των δρομολογίων κρουαζιέρας και πάλι, εγκαίρως» λέει η Μαρία Δεληγιάννη, γενική διευθύντρια της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφορικά τώρα με τα μέτρα προστασίας, η Clia επισημαίνει ότι η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών, των πληρωμάτων και των προορισμών αποτελούν κανόνα και προτεραιότητα για τα μέλη της ένωσης, καθώς οι εταιρείες κρουαζιέρας ξαναρχίζουν τη δραστηριότητά τους με υπευθυνότητα.

Τα πρωτοπόρα πρωτόκολλα του κλάδου της κρουαζιέρας, τα οποία αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, τις εθνικές κυβερνήσεις, τις αρχές δημόσιας υγείας και τις λιμενικές αρχές, υπερβαίνουν αυτά που ισχύουν σχεδόν σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο, παρέχοντας στις αρχές, στους επιβάτες και στα πληρώματα τη βεβαιότητα ότι οι πιο επικαιροποιημένες επιστημονικές και ιατρικές οδηγίες έχουν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του κλάδου. Τα μέλη της CLIA αντιπροσωπεύουν το 95% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιερόπλοιων και η πολιτική της CLIA για τον περιορισμό της COVID-19 ισχύει για όλες τις εταιρείες-μέλη της Ένωσης που ταξιδεύουν παγκοσμίως μεταφέροντας άνω των 100 ατόμων σε δρομολόγια στα διεθνή ύδατα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr