Η Κως & η Ρόδος στα ελληνικά νησιά που ενδέχεται να μπουν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας
Τουρισμός
03/06/2021

Αλλαγές θα γίνουν στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας για ταξιδιωτικούς προορισμούς για τουρισμό και τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ανάμεσα τους θα βρίσκονται και κάποια ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα διατηρήσει την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει στα διεθνή ταξίδια, ωστόσο, θα δούμε «ανακατατάξεις».

Η συζήτηση για τα ελληνικά νησιά

Tαξιδιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η συζήτηση παραμένει ανοιχτή αναφορικά με τα ελληνικά νησιά, εκτιμώντας ότι θα παραμείνουν στην «πορτοκαλί» λίστα μαζί με αυτά της Ισπανίας. Από την άλλη, η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κύπρος φαίνεται πως θα μπορούσαν να «πρασινίσουν» στην επόμενη αναθεώρηση, η οποία αναμένεται να γίνει στις 28 Ιουνίου.

Μια σειρά από ελληνικά νησιά αναμένεται να περιληφθούν στην επικαιροποίηση της «πράσινης λίστας» των Βρετανών για τον τουρισμό. Ηδη δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν -επικαλούμενα δικές τους πληροφορίες- ότι στην πράσινη λίστα αναμένεται να περιλαφθούν νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά. Αλλα δημοσιεύματα, θέλουν να εντάσσονται στην ίδια λίστα και η Μύκονος με την Σαντορίνη.

Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται επισήμως εντός της ημέρας.

Πηγή: www.in.gr