"Ξενοδοχείο του μήνα" το Neptune Hotels από το Travelife
Τουρισμός
08/06/2021

Tρίτη 8 Ιουνίου 2021: Το Neptune Hotels στην Κω επιλέχθηκε από το σύστημα Αειφόρου Διαχείρισης Travelife με τη διάκριση ‘ξενοδοχείο του μήνα’, αναγνωρίζοντας τις επιδόσεις του στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον επισιτιστικό τομέα. 

Με διαρκή υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, με αύξηση της κατανάλωσης τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και μέσω της εκπαίδευσης επισκεπτών σχετικά με την τοπική κληρονομιά και τη βιώσιμη γαστρονομία, το Neptune Hotels έχει καταφέρει να βελτιώσει την αντίστοιχη περιβαλλοντική του απόδοση. 

Από το 2018 το Neptune Hotels-Resort, Convention Centre & Spa αυξάνει συστηματικά τον όγκο των τροφίμων που προμηθεύεται από το νησί της Κω, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, συμβάλλοντας στη μείωση των  εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία. 

Στο πλαίσιο της πολιτικής αειφορίας του ξενοδοχείου, αυξήθηκε η κατανάλωση προϊόντων διατροφής που διαθέτουν διεθνείς πιστοποιήσεις βιωσιμότητας, όπως τα προϊόντα βιώσιμης αλιείας MSC (Marine Stewardship Council), Rainforest Alliance, ελληνικά ΠΟΠ και Βιολογικά προϊόντα. 

Το 2019 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι προμήθειες τροφίμων και ποτών που προέρχονται από τοπικές πηγές αυξήθηκαν από 13% σε 36% ανά διανυκτέρευση και μειώθηκαν τα τρόφιμα και ποτά εισαγωγής από 52% σε 34%. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε μείωση 9,1% στην κατανάλωση κρέατος ανά διανυκτέρευση και αύξηση 10,7% και 21% αντίστοιχα, στα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα.

Η πανδημία από την οποία σταδιακά ανακάμπτουμε, αποδεικνύει ότι η τουριστική βιομηχανία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από ένα υγιές παγκόσμιο οικοσύστημα, καθώς και ότι είναι ευάλωτη σε περιβαλλοντικές καταστροφές.

Το Neptune Hotels εργάζεται ουσιαστικά για να γίνει ενεργός περιβαλλοντικός ηγέτης στον τουρισμό. Η βιωσιμότητα είναι ο σωστός  δρόμος προς έναν ανθεκτικότερο τομέα φιλοξενίας, ο οποίος  θα διασφαλίζει την υγεία των κοινωνιών και του πλανήτη μας.

Συνδυάζοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός ειδυλλιακού χωριού διακοπών, τους άπλετους χώρους και τους άψογα διαμορφωμένους κήπους, μέχρι τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και την ποικιλία επιλογών διασκέδασης, κάθε γωνιά του Neptune Hotels αποτελεί και μια νέα ευκαιρία για απόλαυση. Διαθέτει πολυτελή δωμάτια με άνετους χώρους, κομψά διακοσμημένες σουίτες και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Οι μεγάλοι χώροι με πισίνες και οι εκτεταμένοι υπαίθριοι χώροι για ηλιοθεραπεία και χαλαρή ζωή στην παραλία, αλλά και τα φιλόξενα εστιατόρια και μπαρ, οι αμέτρητες ευκαιρίες για ψυχαγωγία, οι δεκάδες δραστηριότητες και σπορ, καθώς και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις ευεξίας, δίνουν στον επισκέπτη την ελευθερία να πραγματοποιήσει τις διακοπές που ονειρεύεται. Χτισμένο σε έκταση 150.000 τ.μ. το 5 αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο γραφικό Μαστιχάρι. Απέχει μόλις δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω και 18 χλμ. από το κέντρο του νησιού.

 | www.neptune.gr