Οι Ολλανδοί θέλουν Ελλάδα για τις διακοπές τους και αυτό το καλοκαίρι - Η Κως, ανάμεσα στα νησιά προτίμησης
Τουρισμός
08/06/2021

Η Ελλάδα και τα νησιά της παραμένουν και φέτος εκ των κορυφαίων επιλογών των Ολλανδών για διακοπές το καλοκαίρι.

Όπως έδειξε διαδικτυακή έρευνα του Griekenland.net,  το 73% αυτών που μετείχαν στην έρευνα (1.767 άτομα) δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά ή την ηπειρωτική χώρα, όμως, οι περιορισμοί λόγω Covid-19 προκαλούν καθυστέρηση στις κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι. 

Το Griekenland.net, είναι η κορυφαία διαδικτυακή πύλη για διακοπές στην Ελλάδα στην Ολλανδία.

Πτήσεις σε 20 ελληνικά αεροδρόμια το 2019

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2019, πριν από την πανδημία, υπήρχαν πτήσεις από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο από την Ολλανδία σε είκοσι ελληνικά αεροδρόμια.

Η Κρήτη ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή των Ολλανδών στη χώρα μας και ακολουθούσαν η Κως, η Ζάκυνθος.

Στην Ολλανδία οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και ήδη έχουν γίνει πάνω από 10 εκατ. εμβολιασμοί.

Οι Ολλανδοί αγαπούν την ελληνική φιλοξενία

Οι Ολλανδοί λατρεύουν την ελληνική φιλοξενία και απολαμβάνουν την παραδοσιακή και τη νέα ελληνική κουζίνα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. 

Το ζεστό καλοκαίρι στη χώρα μας τους προσελκύει για χαλάρωση στις παραλίες. Τους αρέσει η βόλτα, οι ταβέρνες, τα μπρα και τα καταστήματα στους προορισμούς, που κάνουν διακοπές.

Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ετών από το Griekenland.net, η ελληνική φιλοξενία είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τη χώρα μας και την κάνει δημοφιλή για το 36%. Τους αρέσει επίσης, ο ήλιος, η θάλασσα και οι παραλίες μας (16%) και η ελληνική γαστρονομία (16%).