Ν.Σαντορινιός: Αποτέλεσμα πλήρους αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης και των τοπικών φορέων ο νέος στιγματισμός των νησιών από τη γερμανική ταξιδιωτική οδηγία
Τουρισμός
21/08/2021

Η χθεσινή ανακοίνωση της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε η Γερμανία για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη είναι τοαποτέλεσμα της πλήρους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων φορέων, κυβέρνησης και τοπικών φορέων, μπροστά σε αυτό που όλοι βλέπαμε να έρχεται με την αύξηση των κρουσμάτων.

Καμία προσπάθεια για περιορισμό της διασποράς, κανένας έλεγχος εφαρμογής των μέτρων αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποστελεχωμένοι. Ποτέ δεν μπήκαν σε προτεραιότητα εμβολιασμού οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, ποτέ δεν έγινε σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού με αξιοποίηση των ειδικών στο πεδίο. Το μόνο που είδαμε είναι φτηνές επικοινωνιακές παραστάσεις με προφανές αναντίστοιχο αποτέλεσμα.

Η επίκληση της ατομικής ευθύνης είναι το φύλλο συκής για τα λάθη και της παραλείψεις του κεντρικού σχεδιασμού. Ήδη από τον Ιούλιο είχα ζητήσει από την κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους με τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, ήδη από τον Ιούλιο είχα ζητήσει να υπάρξει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων δυσμενών εξελίξεων και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτό το ενδεχόμενο.

Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή, ο ανέμελοι του επιτελικού μπάχαλου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

 

Νεκτάριος Σαντορινιός

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου