Προσθέτει θέσεις η TUI Γερμανίας – Ρόδος και Κως στο top 10
Τουρισμός
18/09/2021

Με την πρόσθεση 16.000 επιπλέον αεροπορικών θέσεων, η TUI Γερμανίας, “απαντά” στην ζήτηση για φθινοπωρινές διακοπές στους μεγάλους προορισμούς της Μεσογείου, που αποτελούν κορυφαίες επιλογές για τους Γερμανούς τουρίστες.

Μετά από έναν αρκετά συννεφιασμένο Αύγουστο, πολλοί λαχταρούν τον ήλιο στο Φθινόπωρο και γι’ αυτό οι μεσογειακοί προορισμοί εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση.

Ο Stefan Baumert, διευθύνων σύμβουλος της TUI Deutschland, λέει: «Το Φθινόπωρο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιόδους ταξιδιού – και όχι μόνο για οικογένειες λόγω των διακοπών. Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και η διαγραφή της Ισπανίας και των τελευταίων περιοχών της Ελλάδας από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου, αυξάνουν περαιτέρω τη ζήτηση. Προς το παρόν, η Αττάλεια είναι ακόμα μπροστά, αλλά το προβάδισμα είναι μικρό και η Μαγιόρκα και η Κρήτη “ανεβαίνουν” γρήγορα».

Αττάλεια, Κρήτη, Μαγιόρκα – πολλοί θέλουν ήλιο το φθινόπωρο

Οι προορισμοί της Μεσογείου είναι δημοφιλείς στους Γερμανούς παραθεριστές της TUI.

Οι 3 πρώτοι προορισμοί είναι η Αττάλεια, η Μαγιόρκα και η Κρήτη.

«Η Τουρκία ταξινομείται αυτή τη στιγμή ως περιοχή υψηλού κινδύνου, αλλά η Αττάλεια εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τις φθινοπωρινές διακοπές. Τα πρότυπα στα τουρκικά ξενοδοχεία είναι υψηλά και η σχέση τιμής / απόδοσης είναι ασυναγώνιστη», λέει ο Baumert. Ωστόσο, η Ισπανία και η Ελλάδα βρίσκονται πολύ κοντά. Συγκεκριμένα, η ζήτηση για Μαγιόρκα αυξάνεται. Το νησί των Βαλεαρίδων με όπλα τους σύντομους χρόνους πτήσης, ένα ευρύ φάσμα πτήσεων από όλη τη Γερμανία, υψηλές θερμοκρασίες και μια μεγάλη ποικιλία από εκδρομές και δραστηριότητες αναψυχής, ανεβαίνει γρήγορα.

Top 10

Το Top 10 των πιο δημοφιλών αεροπορικών προορισμών της TUI για τις φθινοπωρινές διακοπές, έχει ως εξής:

Αττάλεια
Μαγιόρκα
Κρήτη
Ρόδος
Φουερτεβεντούρα
Κως
Γκραν Κανάρια
Χουργκάντα
Κύπρος
Αλγκάρβε

Κορυφαίοι προορισμοί της TUI για ταξίδια με αυτοκίνητο για τις φθινοπωρινές διακοπές

Mecklenburg – Δυτική Πομερανία
Βαυαρία
Schleswig Holstein
Salzburger Land
Λίμνες της Βόρειας Ιταλίας

Οι διακοπές στη Γερμανία ήταν ήδη σε υψηλή ζήτηση το Καλοκαίρι. Αυτή η τάση συνεχίζεται το Φθινόπωρο. Η περιοχή της λίμνης Mecklenburg καθώς και οι παράκτιοι προορισμοί στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά η Βαυαρία είναι επίσης ένας δημοφιλής φθινοπωρινός ταξιδιωτικός προορισμός, ειδικά για πεζοπόρους και παραθεριστές δράσης.

16.000 επιπλέον θέσεις πτήσης το Φθινόπωρο

Σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση για τη Μεσόγειο, η TUI fly αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις για το Φθινόπωρο. Περίπου 16.000 επιπλέον θέσεις θα διατεθούν στην αγορά από τα αεροδρόμια Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Ανόβερο, Μόναχο και Στουτγάρδη. Δημοφιλείς φθινοπωρικοί προορισμοί, όπως τα Κανάρια Νησιά και η Χουργκάντα, θα εξυπηρετούνται πλέον συχνότερα από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, και προορισμοί όπως το Πράσινο Ακρωτήριο επίσης – για παράδειγμα δύο φορές την εβδομάδα από το Ντίσελντορφ. Επιπλέον, πτήσιες θα κατευθυνθούν στη Μαδέρα, τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Ελλάδα. Οι πρόσθετες χωρητικότητες θα επεκταθούν έως τον Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι η TUI επεκτείνει το πρόγραμμα των θερινών πτήσεων. Εάν τα ταξιδιωτικά σχέδια αλλάξουν ξανά, η TUI παρέχει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου κράτηση απεριόριστες φορές και δωρεάν.

Οι οικογένειες επιλέγουν ξενοδοχεία TUI και clubs

Κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών, οι επισκέπτες της TUI επιλέγουν κυρίως τις μάρκες ξενοδοχείων του Ομίλου RIU, TUI Blue και TUI Kids Club, καθώς και τις μάρκες club, Robinson και TUI Magic Life. Τα οικογενειακά ξενοδοχεία και κλαμπ έχουν προσαρμόσει ξανά το πρόγραμμά τους το Φθινόπωρο σε οικογένειες και δραστήριους παραθεριστές, υλοποιώντας διάφορες εκδηλώσεις στα κλαμπ Robinson, κ.λπ..

«Η ζήτηση για το Φθινόπωρο είναι πολύ καλή και αυτό μας δείχνει ότι οι έννοιες υγιεινής και ασφάλειας στα κλαμπ μας έχουν αποδειχθεί και ότι οι επισκέπτες μας εμπιστεύονται. Τώρα μπορούμε να προσφέρουμε πολλές εκδηλώσεις. Όσοι έρχονται σε εμάς κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών διακοπών μπορούν να περιμένουν μεγάλη ποικιλία στις διακοπές », λέει ο Bernd Mäser, εκπρόσωπος της Robinson και της TUI Magic Life.

Προσφορές

Το Φθινόπωρο, η TUI λανσάρει ελκυστικές προσφορές τιμών, ειδικά για οικογένειες. Τα παιδιά μπορούν να μείνουν δωρεάν σε πολλά ξενοδοχεία σε προορισμούς ταξιδιού με αυτοκίνητο, για παράδειγμα σε οικογενειακά ξενοδοχεία στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Κροατία. Αλλά και τα αεροπορικά ταξίδια έχουν επίσης ελκυστικές τιμές: μια εβδομάδα στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων και των γευμάτων, μπορεί να κλείσει με 99 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών. Συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, τα Κανάρια, η Ανδαλουσία, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βουλγαρία. Με το τιμολόγιο Flex και την προστασία ταξιδιού Covid Protect, οι οικογένειες μπορούν να ταξιδεύουν με την TUI χωρίς ανησυχία.

Μια εβδομάδα στο TUI Kids Club Playa Garden στη Μαγιόρκα κοστίζει από 498 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων. Παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν με 99 ευρώ.

Μια εβδομάδα στο TUI Kids Club Rhön Park Aktiv Resort κοστίζει από 616 ευρώ το άτομο, με ίδιο μέσο μετακίνησης. Η διαμονή για παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.

Η TUI Deutschland GmbH είναι η μεγαλύτερη εταιρία στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά και θυγατρική εξ ολοκλήρου του ομίλου TUI, του κορυφαίου τουριστικού ομίλου παγκοσμίως με έδρα τη Γερμανία. Εκτός από την βασική μάρκα TUI, στην TUI Deutschland GmbH ανήκουν πολυάριθμοι άλλοι γνωστοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και μάρκες όπως airtours και l’tur, καθώς και ειδικοί όπως η Gebeco. Η TUI καλύπτει έτσι όλο το φάσμα ταξιδιών από premium και μεμονωμένα, έως φθηνά. Ο ηγέτης της τουριστικής αγοράς στη Γερμανία έχει περίπου 10.000 υπαλλήλους και 500 δικά της καταστήματα TUI.

Πηγή money-tourism.gr