Κως: Καταδίωξη του Λιμενικού σε σκάφος με 20 αλλοδαπές γυναίκες - Διάσωση μεταναστών και στην Κάλυμνο
Αστυνομικά
21/08/2023

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 51 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό σε δύο επιχειρήσεις, στην Κω και την Κάλυμνο.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 51 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό σε δύο επιχειρήσεις, στην Κω και την Κάλυμνο. 

Στην Κάλυμνο, χθες το πρωί,  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε και απεγκλώβισε από βραχώδη ακτή συνολικά τριάντα έναν ανθρώπους ενώ συνελήφθη και ο διακινητής, ένας 24χρονος επίσης αλλοδαπός.

 
 ΚΑΛΥΜΝΟΣ 3

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 4

Στην Κω σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά.

Το Λιμενικο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και την περισυλλογή από το περιπολικό σκάφος είκοσι αλλοδαπών γυναικών (19 ενήλικες και 1 ανήλικη), καλά στην υγεία τους, και την ασφαλή μεταφορά τους στον λιμένα ν. Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Πηγή: skai.gr

Ρεπορτάζ