Κως: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Πακιστανό δολοφόνο της 43χρονης γυναίκας
Αστυνομικά
13/12/2023

Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας εξιχνιάστηκε σε μια υπόθεση που συντάραξε το νησί. Η Κως περιμένει να δει τη σύλληψη και την καταδίκη του δράστη, για το έγκλημα που διέπραξε…

Στην έκδοση Ευρωπαϊκού Εντάλματος σύλληψης εις βάρος του Πακιστανού που ταυτοποιήθηκε ως ο δολοφόνος της 43χρονης Ρουμάνας στην Κω και στην ενεργοποίησή του, προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα, προχώρησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου. Τον περασμένο Ιούλιο είχε συλληφθεί στη Γερμανία για κλοπή και από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο δράστης του εγκλήματος στην Ελλάδα.

Ο Πακιστανός συνελήφθη ειδικότερα στη Γερμανία για κλοπή σε κατάστημα και μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα. Στις 6 του περασμένου Νοέμβρη, ο Αλβανός σύντροφος της άτυχης γυναίκας, που είχε βρεθεί άδικα στη φυλακή, αποφυλακίστηκε.

Επέμενε πως ήταν αθώος, υποστήριξε ότι την ώρα του εγκλήματος εργαζόταν σε ζαχαροπλαστείο (κάτι που επιβεβαίωσε και ο εργοδότης του) αλλά τελικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Ο Πακιστανός δράστης διέφυγε και έκανε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Η σύλληψή του για κλοπή στη Γερμανία, έφερε και την ομολογία του για το έγκλημα στην Κω.

Τα λόγια του άντρα που αθωώθηκε 

«Ελεύθερος είμαι εδώ και έξι χρόνια. Έκανα περίπου τέσσερα χρόνια φυλακή γιατί εις βάρος μου δεν είχαν στοιχεία» αναφέρει ο σύντροφος της δολοφονημένης Ρουμάνας γυναίκας. Και προσθέτει: «άλλος ήταν μέσα στο σπίτι, άλλου άντρα ήταν τα αποτυπώματα. Είχε γίνει το δικαστήριο, είχα καταδικαστεί σε ισόβια. Η γυναίκα πάλεψε για την ζωή της, και ό,τι βρέθηκε σε dna ανήκουν σε αυτόν. Μέσα από τα αρχεία της αστυνομίας βρήκαν τα αποτυπώματα που ήταν καθαρά για μένα. Ο πραγματικός δολοφόνος έφυγε από την Ελλάδα».

Ο τώρα 63χρονος άντρας, αλβανικής υπηκοότητας περιγράφει στο newsit.gr τα χρόνια που έζησε στη φυλακή. «Τρία και οκτώ μήνες εφιάλτης. Έχω περάσει πολύ άσχημα, έχω ταλαιπωρηθεί, είχα πάθει και έμφραγμα αλλά με τα τελευταία νέα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει Θεός».

Ωστόσο, τώρα ξεκινάει μία καινούρια σελίδα στη ζωή του με τους ανθρώπους που τον στήριξαν εξαρχής, να παραμένουν στο πλευρό του ως το τέλος. Όπως ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου-παρασκευαστηρίου, όπου εργαζόταν ο πρώην φυλακισμένος. Τότε είχε επιβεβαιώσει στις αρχές ότι ο υπάλληλός του βρισκόταν στην εργασία του την ώρα που έγινε η δολοφονία. Το ίδιο είχε προκύψει και από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση εργαζομένων.  Όπως μας λέει ο σύντροφος της δολοφονημένης γυναίκας: «Εργάζομαι στο ζαχαροπλαστείο που δούλευα πριν μπω φυλακή».

newsit.gr