Οι απονομές των Αγώνων Εliminator στην πλατεία Ελευθερίας σήμαναν τη λήξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας στην Κω
Αθλητισμός
17/10/2021

Με τη σύντομη τελετή απονομής των κορυφαίων αθλητών των αγώνων Eliminator στην πλατεία Ελευθερίας, έριξαν αυλαία την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, οι Διεθνείς Αγώνες KOS MTB RACE UCI, που διοργανώθηκαν από τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω και την Alter Bike Tours, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κω.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σέβη Βλάχου και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, οι οποίοι απένειμαν μετάλλια στους τρεις πρώτους αθλητές των κατηγοριών Ανδρών, Γυναικών και Open. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη στις 12:00, με σημείο εκκίνησης/τερματισμού την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη δασώδη περιοχή της Τσουκαλαρίας, στους οποίους έλαβαν μέρος, συνολικά, 50 αθλητές από 13 χώρες συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ, την Κολομβία, το Μεξικό και το Ισραήλ.

Μάλιστα, η κ.Βλάχου προανήγγειλε τα επόμενα σχέδια που θα ανεβάσουν ψηλά τον πήχη στην Κω όσον αφορά την ποδηλασία. Ειδικότερα, προβλέπονται αφενός η δημιουργία δέκα (10) νέων σημείων ορεινών χωμάτινων διαδρομών από την πόλη του νησιού ως και την Κέφαλο κι αφετέρου η υλοποίηση του πρώτου bike park στην Παναγιά την Τσουκαλαριά. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ