Ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Γιώργος Καΐσερλης, θα τρέξει στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας
Αθλητισμός
03/11/2021

Μετά τη συμμετοχή του στο Iron Man 70.3

Όλα ξεκίνησαν στην περίοδο της καραντίνας όπου ψάχνοντας τρόπους εκγύμνασης άρχισε το τρέξιμο όπως και πολύς άλλος κόσμος. Βλέποντας τους χρόνους του να πέφτουν κατάλαβε  ότι το σώμα του ανταποκρίνεται πολύ καλά σε δοκιμασίες που του βάζει.  Έτσι μετά από 6 μήνες έκλεισε τον αγώνα ορεινού τρεξίματος  στο Ζαγόρι οπότε οι προπονήσεις πλέον ήταν πιο στοχευμένες  και η εξέλιξη ερχότανε ραγδαία. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του αγώνα στην περίοδο αποκατάστασης έμαθε ότι ο Μιχάλης Καλαϊτζής και ο Γιώργος Μπαραχάνος δύο εξαιρετικοί αθλητές  θα έπαιρναν μέρος σε αυτόν το μεγάλο αγώνα τριάθλου που λέγετε Iron Man 70.3. Όντας πολύ καλοί φίλοι και γείτονες αποφάσισε να τους ακολουθήσει.

Καταρχάς υπάρχουν δύο κατηγορίες αγώνων  Iron Man. ΤοIron Man 70,3 και το Iron Man 140,6. Οι αριθμοί στο τέλος αναλογούν στα συνολικά μίλια που πρέπει να καλύψει ο εκάστοτε αθλητής κολυμπώντας κάνοντας ποδήλατο και στην συνέχεια τρέξιμο. Στην  Ελλάδα διεξάγεται  το “μισό” Iron Man δηλαδή το 70.3 (1.9χλμ κολύμπι, 90 χλμ ποδήλατο και 21χλμ τρέξιμο). Βρίσκουμε Iron Man διοργανώσεις σε πολλές μεγάλες χώρες του εξωτερικού αλλού το 70.3 και αλλού το 140.6. 

Το Iron Man της Ελλάδας θεωρείτε από τα πιο δύσκολα λόγο της ανηφορικής διαδρομής στο ποδήλατο η οποία είναι 1000+ μέτρα θετικής υψομετρικής.

Λογικά η προπόνηση του άλλαξε εντελώς σε σχέση με το ορεινό τρέξιμο. Γιατί προσθέτουμε άλλα δύο στοιχεία το κολύμπι και το ποδήλατο.

Η προπόνηση ήταν καθημερινή και πολύ σκληρή. Είχε μόνο δύο μήνες να προετοιμαστεί  ψυχολογικά και σωματικά για κάτι που το θεωρούσε  ακατόρθωτο 1 χρόνο πριν. Αν προσθέσεις την βραδινή του εργασία και την έλλειψη ύπνου τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Το ότι κατάφερε και έφερε ένα μετάλλιο πίσω, σε ένα αρκετά καλό χρόνο για εκείνον,  οφείλεται καθαρά στην επιμονή και στην πειθαρχία που είχε αυτούς του δύο μήνες προπόνησης.

Προς το παρών προπονείται για τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας που είναι σε 10 μέρες από τώρα καλώς εχόντων των πραγμάτων. Για το χειμώνα συνεχίζει  την προπόνηση στο τρίαθλο και στο ορεινό τρέξιμο ταυτόχρονα με πιο χαλαρούς ρυθμούς όμως. Σκοπός του είναι να ολοκληρώσει  το Μαραθώνιο του Ολύμπου (44χλμ με 2780μ. θετική υψομετρική) και ένα ολόκληρο Iron Man (3.8χλμ κολύμπι, 180χλμ ποδήλατο και 42.2 χλμ τρέξιμο).

Τα νούμερα φαντάζουν εξωπραγματικά!  Ο Γιώργος Καΐσερλης είναι  Δρομέας μεγάλων αποστάσεων ή Τριαθλητής ; Δύο πολύ κοντινά αλλά και πολύ διαφορετικά αθλήματα.

 Ο Γιώργος πιστεύει  ότι με κατάλληλη προπόνηση και με αρκετό χρονικό περιθώριο από αγώνα σε αγώνα έτσι ώστε να προσαρμοστεί το σώμα στο κάθε άθλημα είναι εφικτό. Οπότε  προτιμάει τον όρο Endurance Athlete δηλαδή αθλητής αντοχής.

Γιώργο Καΐσερλη  καλή επιτυχία στο Μαραθώνιο που πλησιάζει και καλή προπόνηση για τα δύσκολα εγχειρήματα που έχεις βάλει σκοπό.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ