Μεγάλη νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι η Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
05/12/2021

Με τον Γαβριήλ Συνεσίου να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας τρία γκολ η Δόξα Καρδάμαινας επικράτησε με 4-2 της Α.Ε Κω για την 9η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας, έφτασε τους 6 βαθμούς και ανέβηκε έτσι στην 9η θέση της βαθμολογίας. Ο Χρήστος Χατζηφούντας πέτυχε το άλλο γκολ για τους νικητές ενώ για την Α.Ε Κω σκόραραν οι Παπαγιαννόπουλος και Αρκούδας.

Εικόνα

Μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης η Δόξα πήρε προβάδισμα όταν ο Ατσαλάκης μέσα απ’ την περιοχή έκανε το σουτ, ο Ντιμιτρίεβιτς απομάκρυνε και στην επαναφορά ο Συνεσίου έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα ο Συνεσίου σκόραρε ξανά. Ο Χατζηφούντας έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Μποϊλής έστρωσε με το κεφάλι στον Συνεσίου και εκείνος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντιμιτρίεβιτς για το 2-0.

Η Δόξα κυκλοφορούσε και είχε τον έλεγχο του αγώνα όμως η Α.Ε Κως κατάφερε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του ματς με τον άμυνα των γηπεδούχων να κάνει λάθος και τον Παπαγιαννόπουλο με πλασέ απ’ το ύψος της περιοχής να κάνει το 2-1 στο 31’. Μετά το αρχικό σοκ η Δόξα προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια έχοντας δοκάρια αρχικά με τον Ατσαλάκη στο 40’ και στην συνέχεια με τον Μποϊλή στο 42’.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Δόξα αρχικά προειδοποίησε με το Ντιμιτρίεβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ του φάουλ του Συνεσίου και στο 48’ πέτυχε γκολ κάνοντας το 3-1. Ο Χατζηαντωνίου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καράλιαμης πήρε την κεφαλιά και ο Συνεσίου με σουτ μέσα απ’ την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ κάνοντας και προσωπικό χατ τρικ στην αναμέτρηση.

Η Δόξα μάλιστα γρήγορα έκανε και το 4-1 με τον Χρήστο Χατζηφούντα με κοντινό πλασέ στο 55’ σκοράρει με την Α.Ε Κω στο 59’ να μειώνει με δυνατό σουτ του Αρκούδα μέσα απ’ την περιοχή. Η Α.Ε Κως προσπάθησε να πάρει μέτρα, απείλησε στο 64’ με τον Τσαραπατσάνη να απομακρύνει το φάουλ του Γιώργου Κεφαλιανού ενώ όσο περνούσε ο χρόνος η Δόξα έβρισκε χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Στο 83’ ο Ντιμιτρίεβιτς μπλόκαρε με δεύτερο προσπάθεια το σουτ του Χατζηφούντα, στο 85’ το δυνατό σουτ του Χατζηαντωνίου πέρασε άουτ και έτσι το 4-2 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Ο κορυφαίος

Εξαιρετικό παιχνίδι απ’ τον Συνεσίου που πέτυχε τρία γκολ για την ομάδα του, το ένα πιο όμορφο απ’ το άλλο και βοήθησε έτσι την Δόξα να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Από κοντά σε απόδοση οι Χρήστος Χατζηφούντας και Βησσαρίων Πης. 

Διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Πατσιαούρας, Πάτσης και Στρατίκης.

Οι συνθέσεις

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου): Τσαραπατσάνης, Χατζηφούντας (89’ Ντίσιος), Χατζηπαναγιώτης, Καράλιαμης, Πης Β., Ατσαλάκης, Μποϊλής Μ. (57’ Κωνσταντινίδης), Χατζηαντωνίου (85’ Τσέλα), Συνεσίου (66’ Κάτση), Παπαβασιλείου, Βρέττης.

Α.Ε Κως (Στάθης Γκουντελίτσας): Ντιμιτρίεβιτς, Τρικοίλης, Φούκας, Ζαίμι, Παπαγιαννόπουλος, Χασμπάλλα, Αρκούδας, Ηλιάδης, Κεφαλιανός Γ. (77’ λ.τ. Μέμα), Παπανικολάου (53’ Χατζηστέργου), Αππάς (32’ Σούλι)(77’ Πηλιγκός).

πηγή: https://www.giafkasports.gr/local/soccer/68837-megali-nikitria-sto-topiko-dermpi-i-doksa-kardamainas