Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η ημέρα της διημερίδας για τον αθλητισμό, ως μέσο για τη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας των νέων, στον Ορφέα
Αθλητισμός
15/01/2022

Με αρκετό κόσμο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διημερίδας που συνδιοργανώνει ο δήμος Κω, με τον οργανισμό garagErasmus και τον Έσπερο Κω. 

Λίγο πριν ξεκινήσει την εισήγηση του ο Αθλητικός Ψυχολόγος και Παιδαγωγός Νίκος Γεωργιάδης , χαιρέτησαν από το βήμα η πρέσβειρα του προγράμματος για το μέλλον της Ευρώπης garageErasmus , Ελευθερία Σκέτου η οποία δήλωσε πως η διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης είναι μία διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει από το Μάιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη. Αποτελεί μείζωνα έκφανση της δημοκρατίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς είναι μία σειρά διαλόγων και συζητήσεων,  με τη συμμετοχή πολιτών ,η οποία δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να μοιραστεί τις ιδέες του και να τις υποβάλλει στη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος.

Σειρά είχε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της  Θέμιδας Χριστοφίδου γενικής διευθύντριας εκπαίδευσης ,νεολαίας , αθλητισμού και πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θέλησε να τονίσει τη σημασία της διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης γιατί δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες της Ευρώπης να πουν τη γνώμη τους και να διαμορφώσουν το κοινό μας μέλλον.

Έπειτα στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, όπου δήλωσε βαθιά ικανοποιημένος για αυτήν την εκδήλωση που γίνεται στο νησί μας. Τόνισε τη σημασία του αθλητισμού ειδικά τον τελευταίο καιρό με την πανδημία του κορονοϊού και τη συμβολή του στη συναισθηματική ενδυνάμωση και διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας των νέων.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος, ο οποίος τόνισε πως έχουμε χρέος προς την επόμενη γενιά και οφείλουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο με αξίες και αρχές.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η αντιδήμαρχος αθλητισμού Σέβη Βλάχου, η οποία δήλωσε πως σήμερα δημιουργήθηκε μία γέφυρα ανάμεσα στις πόλεις από τις οποίες προέρχονται οι προσκεκλημένοι επιστήμονες, ενώ τόνισε πως όποιος επενδύει στη νεολαία δε χάνει. Ανέφερε επίσης πως τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν την επαφή τους με τον αθλητισμό , ούτε τη χαρά της ομαδικότητας και της συνεργασίας. 

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής , δήλωσε πως η διημερίδα συμπληρώνει τα οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Ο πρόεδρος του Έσπερου Δημήτρης Δρόσος,  ανέφερε πως είναι σημαντικό να γίνονται εκδηλώσεις που έχουν κέντρο τον άνθρωπο και πως είναι μία διημερίδα που αφορά και τους γονείς.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη και του  βουλευτή Δωδεκανήσου , καθηγητή του πανεπιστήμιου Αιγαίου Μάνου Κόνσολα , σε επιστολές και στο τέλος έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο προπονητής και καθηγητής φυσικής αγωγής του Έσπερου Γιάννης Ελευθεριάδης ο οποίος ανέφερε λίγα λόγια για τους τρεις ομιλητές.

Το παρών έδωσαν επίσης ο Σοφολογιότατος Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Διονυσία Τελλή και η υπεύθυνη σε θέματα πρόνοιας του δήμου Σταματία Κανταρζή.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Ο αθλητισμός ως άριστο μέσο συναισθηματικής ενδυνάμωσης και διατήρησης της καλής ψυχικής υγείας των νέων πολιτών της Ευρώπης».

15 Ιανουαρίου 2022

10:30 π.μ. -11:00 π.μ. Αφίξεις

11:00 π.μ. Έναρξη / Καλωσόρισμα
κα Σκέτου Ελευθέρια, Ambassador 4EUfutureGaragErasmusFoundation

κ. Ελευθεριάδης Γιάννης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Προπονητής καλαθοσφαίρισης Α.Σ ΕΣΠΕΡΟΣ Κω


Μήνυμα Γεν. Διευθύντριας Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκας ΧριστοφίδουΘέμιδος.

11:30 π.μ.

  • Προσφώνηση κ. Νικηταρά Θεοδόση, Δήμαρχος Κω.

  • Προσφώνηση κ. Λιόλιου Ευάγγελου, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

  • Προσφώνηση κας Βλάχου Σέβης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού.

  • Προσφώνηση κ. Χατζηχριστοφή Παναγιώτη, Πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ.

  • Προσφώνηση κ. Δρόσου Ν. Δημήτριου, Προέδρος ΑΣ Έσπερος Κω.

 

12:15 μ.μ.“Δημιουργία προγραμμάτων εμψύχωσης και προσωπικής ανάπτυξης για νεαρούς αθλητές”
κ. Νίκος Γεωργιάδης,Ph.D Αθλητικός ψυχολόγος-παιδαγωγός

13:30Συζήτηση - Ερωτήσεις κοινού

14:00 Λήξη εργασιών 1ης μέρας
16 Ιανουαρίου 2022

10:30-11:00 π.μ. Αφίξεις

11:00 π.μ.“Η καλαθοσφαίριση και οι κοινωνικές της προεκτάσεις.”
κ. Κώστας Μίσσας, Προπονητής Καλαθοσφαίρισης,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών

12:30 μ.μ.Συζήτηση - Ερωτήσεις κοινού
 

13:00  “Βοηθώντας τους Μικρούς Ήρωες αθλητές – μαθητές.”
κ. Θανάσης Λίγγος, Πρόεδρος της ΟΚΕ BC, Επικεφαλής της Επιτροπής του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΣΚΑΝΑ.

13:30  Συζήτηση - Ερωτήσεις κοινού

14:00  Λήξη Διημερίδας -Ευχαριστίες

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ