Προπόνηση για το κλιμάκιο μπάσκετ παιδιών γεννημένων το 2007-2008, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω
Αθλητισμός
03/03/2022

Προπονήσεις θα κάνουν τα κλιμάκια της Ρόδου και του βορείου συγκροτήματος της Τοπικής Επιτροπής Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Στην Κω η προπόνηση θα γίνει το Σάββατο στις 18:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω. Ο Γιάννης Τσακίρης, υπεύθυνος προπονητής για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας αναφέρει πως αυτή τη στιγμή γίνονται δύο κλιμάκια, ένα στη Ρόδο και ένα στην Κω, για να δουν παιδιά γεννημένα το 2007 και 2008.Στόχος είναι να βρίσκονται κοντά τους και να τα παρακολουθούν στενά, μιας και κάποια από αυτά θα επιλεγούν με σκοπό την προώθηση τους στις εθνικές ομάδες μπάσκετ.

Ο κ.Τσακίρης τονίζει πως η καθημερινότητα είναι αυτή που δίνει κίνητρο στα παιδιά, πως δουλεύουν με στόχο, η ομοσπονδία είναι πάντα κοντά τους και πως η ουσιαστική δουλειά , γίνεται καθημερινά με τους προπονητές τους, στις ομάδες τους. Πρόσθεσε πως για να φτάσει ένα παιδί να είναι πρώτον σε ένα κλιμάκιο και δεύτερον στην εθνική , απαιτεί πολύ προσπάθεια και δουλειά.

Τέλος, σε ερώτηση αν η Ελλάδα έχει ταλέντα στο χώρο του μπάσκετ, ο Γιάννης Τσακίρης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποδείξει ότι διαχρονικά βγάζει παίκτες και πως ο Έλληνας μέσα του, το έχει το μπάσκετ. Θεωρεί πως πρέπει να δοθεί βάση και στο επιστημονικό κομμάτι, δηλαδή οι αθλητές δε μπορούν να βγουν από μόνοι τους. Πρέπει η δουλειά να είναι επιστημονική στην προπόνηση, οι ομάδες να είναι πιο οργανωμένες και μετά να αναλάβει ουσιαστικά η Ομοσπονδία.

Ρεπορτάζ