ΕΠΣΔ: «Προϊόν αγανάκτησης η αναφορά στην γείτονα χώρα» - Ανακοίνωση και απ' την ΕΠΟ
Αθλητισμός
14/10/2022

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣ Δωδεκανήσου μετά την αρχική της ανακοίνωση (ΕΔΩ), θέλοντας να τονίσει ότι η αναφορά στην γείτονα χώρα ήταν προϊόν αγανάκτησης.

Αναλυτικά: 

Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου κ Παναγιώτη Διακοφώτη με τους αγανακτισμένους παράγοντες των αθλητικών σωματείων, που δυσανασχετούν με την αποβολή τους από το πρωτάθλημα της εκάστοτε κατηγορίας της Δωδεκανήσου  λόγω μη εγγραφής τους στο μητρώο, διευκρίνισαν ότι η αναφορά τους στη γείτονα χώρα, και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο αθλητισμού , ήταν προϊόν αγανάκτησης που έχουν επέλθει λόγω της υποχρεωτικότητας και σχεδόν αντισυνταγματικής απόφασης τους υπουργείου για τη συμμετοχή τους ή όχι στο εκάστοτε πρωτάθλημα και ότι φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελέσει γεγονός .

Μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη που δημιουργεί θέματα στην ομαλή λειτουργία των σωματείων .Η συμμετοχή στο μητρώο έπρεπε μα είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. 

Ο κύριος Διακοφωτης κατανοώντας την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα τους, διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτερα θα αναζητηθούν ουσιαστικές λύσεις για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων .

Ανακοίνωση Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Δυστυχώς μία από τις συνέπειες του «Μητρώου» είναι η αδυναμία ερασιτεχνικών ομάδων των μικρών νησιών του Αιγαίου να προσαρμοστούν στην γραφειοκρατία και τις αδιανόητες άλλες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αγωνιστούν στα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ. 

Η επιμονή του κ. Αυγενάκη στην επιβολή διαδικασιών ανέφικτων για τα μικρά ερασιτεχνικά σωματεία των νησιών ή άλλων γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, οδηγεί σε πράξεις απόγνωσης σαν αυτές που αναφέρονται σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Πράξεις οι οποίες ούτε είναι, ούτε πρέπει να είναι εφαρμόσιμες. 
Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Αυγενάκη να αναλογιστεί τις συνέπειες των πεπραγμένων του.