Πήρε το τοπικό ντέρμπι η Αναγέννηση Ασφενδιού κόντρα στη Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
06/11/2022

Νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής για την Α’ κατηγορία αναδείχθηκε η Αναγέννηση Ασφενδιού που επικράτησε με 4-1 της Δόξας Καρδάμαινας στο ματς που διεξήχθη στο Νέο στάδιο Ανταγόρας. Δύο γκολ πέτυχε ο Φονσέκα και δύο ο Κόκκαλης για τους «πράσινους» ενώ για την Δόξα Καρδάμαινας σκόραρε ο Χατζηαντωνίου. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το ματς η Δόξα λόγω αποβολής του Χρήστου Χατζηφούντα με δεύτερη κίτρινη 51’.

Εικόνα

Στο 6’ η Δόξα απείλησε πρώτη με τον Χατζηαντωνίου σε ένα ματς αρκετά ισορροπημένο απ’ το ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να προσπαθούν κυρίως απ’ τα πλάγια να απειλήσουν. Στο 22’ η κεφαλιά του Σωτίρι πέρασε άουτ ενώ στο 30’ ο Χατζηφούντας έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Τζέλλο με δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει.

Η Αναγέννηση πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με τον Πάχο να κάνει ένα καλό πρώτο μέρος πήρε αρκετά ανεβάσματα απ’ τα αριστερά και στο στο 37’ απείλησε με την σέντρα σουτ του Φονσέκα ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν ένα μακρινό σουτ του Ατσαλάκη που πέρασε άουτ στο 43’.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Δόξα Καρδάμαινας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές με τον Χρήστο Χατζηφούντα να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κουρζή στο 51’. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σκόραραν όταν ο Φονσέκα έκανε την κάθετη πάσα και ο Κόκκαλης απέναντι στον Χατζηγιακουμή πλάσαρε για το 1-0. Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ο Πάχος έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Φονσέκα με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Αναγέννηση Ασφενδιού κατάφερε σχετικά γρήγορα να κλειδώσει την υπόθεση νίκη όταν στο 65’ ο Τάλλαρος απομάκρυνε πάνω στον Φονσέκα και ο Βραζιλιάνος από μακριά με λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω απ’ τον Χατζηγιακουμή για το 3-0. Η Δόξα κατάφερε να μειώσει στο 68’ με το πλασέ στην κίνηση απ’ τον Χατζηαντωνίου.

Στο 70’ ο Σπύρου δεν κατάφερε να περάσει τον Χατζηγιακουμή για να σκοράρει για την Αναγέννηση ενώ ένα λεπτό αργότερα το πλασέ του Χατζηαντωνίου πέρασε άουτ. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 73΄όταν μετά από βολέ του Τζέλλου ο Φονσέκα πήρε την κεφαλιά με τον Κόκκαλη να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι.

Μετά και 4-1 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά αφού με τον Παπαχαραλάμπους στο 84’ και τον Χατζηαντωνίου στο 88’ να απειλούν για να μείνει το σκορ έτσι μέχρι το φινάλε του ματς με τους “πράσινους” να πανηγυρίζουν το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο κορυφαίος

Δύο γκολ και δύο ασίστ για τον Κατέ Φονσέκα που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα για την ομάδα της Αναγέννησης Ασφενδιού. Από κοντά σε απόδοση ο Κόκκαλης που ένα χρόνο μετά τον τραυματισμό του επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του.

Στο ύψος του

Καλό παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο απ’ τον Πάχο που κέρδισε αρκετά φάουλ και πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στο ματς. 

Διαιτησία

Παράπονα απ’ την διαιτησία του Σιμίδη έχει η Δόξα Καρδάμαινας, κυρίως για την αποβολή του Χατζηφούντα. Χωρίς προβλήματα Δέτση και Στρατίκης.

Οι συνθέσεις

Αναγέννηση Ασφενδιού (Κώστας Παπαχαραλάμπους): Τζέλλος, Θεοδώρου, Κεφαλιανός Γ., Σωτίρι, Θωνιάτης, Πάχος, Φονσέκα (82’ Γεροβασίλης), Κουρζής, Κόκκαλης (75’ Σπατιώτης), Μαυρίδης (62’ Σπύρου), Παπαχαραλάμπους.

Δόξα Καρδάμαινας (Οικονόμου - Σταμάτης): Χατζηγιακουμής, Χατζηπαναγιώτης (75’ Κορκής), Βρέττης, Τάλλαρος, Χατζηφούντας Χ., Πης, Ατσαλάκης (75’ Μπότσι), Χατζηαντωνίου, Μποϊλής (54’ Ζιώγας), Συνεσίου (66’ Σπύρου), Χατζηφούντας Μ.

Πηγή: giafkasports.gr