Δεν τα κατάφερε στην Λίνδο η Α.Ε Κως
Αθλητισμός
06/04/2023

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ο Κλεόβουλος Λίνδου κατάφερε να ξεκινήσει με το “δεξί” τις υποχρεώσεις του στα Play Out της Α’ Κατηγορίας επικρατώντας με 1-0 της ΑΕ Κως στο γήπεδο Λίνδου. Η συγκεκριμένη νίκη φέρνει την ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα στην κορυφή του σχετικού βαθμολογικού πίνακα με 5 βαθμούς. Ο Αλέκος Κακλαμάνος ήταν ο σκόρερ του τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να χάνουν αρκετές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο, με στόχο να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα για την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία. Αποτέλεσαν την ομάδα η οποία κυριάρχησε στο γήπεδο και θέλησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό ψάχνοντας με κάθε τρόπο του διαδρόμους προς τα καρέ του Τόντα. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι ήταν δυνατό να απειλήσουν μόνο με αντεπιθέσεις στις οποίες στόχευαν με μεγάλες μπαλιές τους αντίπαλους μπακ, με το πλάνο αυτό να λειτουργεί ελάχιστες φορές.

Στο 10′ ο Κουτσομπίνας έκανε κακό γύρισμα προς τον Τόντα με τον τελευταίο να απομακρύνει πάνω στον Κακλαμάνο ο οποίος αιφνιδιάστηκε και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας. Στο 12′ ο Διακογεωργίου ελίχθηκε έξυπνα και έκανε το σουτ με τον Τόντα να αποκρούει ασταθώς σε έναν χώρο όπου ο Παπαοικονόμου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε με τον Κλεόβουλο να βγάζει μια κλασσική ευκαιρία κάθε 2 λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 14ο λεπτό ο Διακογεωργίου βρήκε τον Κακλαμάνο ο οποίος αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Με τον χρόνο να περνάει Παπαοικονόμου και Μυριαλλής άλλαζαν πλευρές στα άκρα κάτι το οποίο βοήθησε τον πρώτο να βρίσκει χώρους ώστε να ενεργήσει. Στο 27′ ο Παπαοικονόμου κινήθηκε από τα αριστερά και έκανε την σέντρα με τον Τόντα να χάνει την μπάλα και τον Κακλαμάνο να αστοχεί στην επαναφορά. Δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν η σειρά του Γκίκα να βρει χώρο από την αριστερή πτέρυγα και να κάνει μια έξυπνη σέντρα – σουτ με τον πορτιέρο των φιλοξενουμένων να απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Δογιάμα έχοντας και τον άνεμο με το μέρος τους στο πρώτο μέρος θέλησαν με κάθε τρόπο να βρουν τέρμα πριν την ανάπαυλα. Στο 36ο λεπτό Παπαοικονόμου και Διακογεωργίου συνεργάστηκαν με τον δεύτερο να κάνει το σουτ με το εξωτερικό πάνω στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας. Στο 38′ ήταν η δεύτερη φορά που οι γηπεδούχοι είδαν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, όταν ο Κουκουτσέλας εκτέλεσε φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής με τον Πομπού να πηδάει ψηλότερα όλων και να κάνει την κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, η αναμέτρηση είχε την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Μιχάλης Παπαγιαννόπουλος πραγματοποίησε δυο αλλαγές στην ανάπαυλα προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό. Με την σέντρα στο δεύτερο μέρος ο Διακογεωργίου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρέθηκε στην περιοχή πραγματοποιώντας το σουτ με τον Τόντα να “απογειώνεται” και να αποκρούει σε κόρνερ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο Μυριαλλής Μ. βρέθηκε σε θέση τετ α τετ στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 61ο λεπτό, ο Παπαοικονόμου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Κακλαμάνο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και να στρώνει στον Γκίκα ο οποίος με σουτ στην κίνηση από την “καρδιά” της περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο μισάωρο, ο χρόνος άρχισε να πιέζει την ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα. Αυτή, θέλησε να πάρει περισσότερα ρίσκα ψάχνοντας το νικητήριο γκολ. Στο 67′ η μπάλα έφτασε στον Παπαοικονόμου ο οποίος τελείωσε την φάση από την “καρδιά” της περιοχής με την μπάλα να μην έχει την επιθυμητή κατάληξη. Η λύτρωση για τον Κλεόβουλο ήρθε στο 75ο λεπτό, όταν ο Οικονόμου με αυτοθυσία έκλεψε την μπάλα και την πέρασε για τον Παπαοικονόμου ο οποίος με την σειρά του γύρισε για τον Διακογεωργίου που έκανε το πλασέ από τον χώρο του πέναλτυ με τον Τόντα να αποκρούει και τον Κακλαμάνο να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο στην επαναφορά και να την σπρώχνει στο βάθος της εστίας γράφοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε πιο άναρχο. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να ανέβουν και να ψάξουν την στιγμή τους στο ματς. Στο 87′ ο Παπαοικονόμου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά προς την “καρδιά” της περιοχής εκεί όπου ο αμαρκάριστος Διακογεωργίου έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕ Κως βρήκε την στιγμή της με τον Χασμπάλλα να φεύγει από τα δεξιά και να κάνει το διαγώνιο σουτ το οποίο πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 91ο λεπο ο Παπαοικονόμου βρήκε εκ νέου με φάουλ τον Διακογεωργίου που πήρε την κεφαλιά με τον Τόντα να αποκρούει. Στο 94ο λεπτό, ο Κουτσομπίνας κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Κλεόβουλου με τον Διακογεωργίου να βγαίνει σωστά και να μπλοκάρει πριν ο πρώτος βρεθεί σε θέση βολής στην μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να παρέμβει στην αναμέτρηση. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης με τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Δογιάμα να πανηγυρίζουν ένα άκρως σημαντικό τρίποντο.

MVP

Μπορεί να παίζει τα τελευταία παιχνίδια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ωστόσο δείχνει ότι σε ματς που καίνε βγαίνει πάντα μπροστά και κάνει την διαφορά. Ο λόγος για τον Δήμο Παπαοικονόμου ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που με τις ενέργειές του έφερε περισσότερο από κάθε άλλον την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας και συμμετοχή στο γκολ της ομάδας του.

Στο ύψος του

Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστους ποδοσφαιριστές τους να μπορούν να διασωθούν. Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Αρκούδας αποτέλεσε εκείνον που ξεχώρισε με την εμφάνισή του κυρίως για την διάθεση να τρέξει και να συνεισφέρει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά όταν η ομάδα του κατάφερνε να πάρει την κατοχή.

Διαιτησία:

Παγωνάς Γιώργος

Βοηθοί: Αρέστης Ν. – Στεφανάκης Β.

Οι συνθέσεις :

Κλεόβουλος Λίνδου(Δημήτρης Δογιάμας): Διακογεωργίου, Γανωτάκης, Πομπού, Μπαϊρακτάρης, Οικονόμου, Μυριαλλής Μ.(85′ Μυριαλλής Γ.), Γκίκας, Παπαοικονόμου(93′ Λάμπης), Κουκουτσέλας, Κακλαμάνος(89′ Λέσι),

ΑΕ Κως(Μιχάλης Παπαγιαννόπουλος): Τόντα, Ματθαίος, Ηλιάδης, Πόποτας, Παπαγιαννόπουλος, Αλεξούδης(46′ Φύτας), Κουτσομπίνας, Αρκούδας, Χασμπάλλα, Γουμπιάς(46′ Ζαϊμι), Μουτσομπέγκα