Beach volley: Με Χατζηνικολάου το διεθνές προπονητικό σεμινάριο
Αθλητισμός
11/10/2023

Ξεκίνησε την Τετάρτη στην Αθήνα το διεθνές προπονητικό σεμινάριο beach volley, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.
Στο σεμινάριο συμμετέχει ο Κώος προπονητής Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου, με την ΕΟΠΕ να εκδίδει ανακοίνωση προς ενημέρωση αναφέροντας τα εξής:
«Το 3ο FIVB Beach Volleyball Coaches Course διεξάγεται στην Αθήνα το διάστημα 11-15 Οκτωβρίου με τον Ισπανό αργυρό Ολυμπιονίκη Ξαβιέ Μπόσμα να είναι μεταξύ των καθηγητών που θα διδάξουν. Ο Ισπανός άσος έχει πάρει μέρος σε 3 Ολυμπιάδες (Ατλάντα, Σύδνεϋ, Αθήνα) με δύο 5ες θέσεις και ένα μετάλλιο το 2004 αλλά και πλήθος διακρίσεων στα Ευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε μία σχεδόν 20ετή καριέρα.
Το προπονητικό σεμινάριο διεξάγεται στην Triantafyllidis Arena και μεταξύ των εκπαιδευτικών αντικειμένων που θα διδάξουν οι διεθνείς καθηγητές, με βασικό συντονιστή και supervisor τον Άγγλο Τζεφ Μπρίχαο, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης Whistle ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση, πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η ΕΟΠΕ. Επίσης σε μία από τις ενότητες θα παρουσιαστεί και ειδικό αντικείμενο από τον γνωστό Έλληνα τεχνικό και καθηγητή Γιώργο Γιάτση.
Στο FIVB Course συμμετέχουν ενδιαφερόμενοι από 8 διαφορετικές χώρες περιλαμβανομένης της Ελλάδος με το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο των 30 θέσεων να έχει καλυφθεί.
Να σημειώσουμε ότι το FIVB BV Coaches Course της Αθήνας είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα που ήταν αυτός που το έφερε για πρώτη φορά στην χώρα μας το 2019. Διεξάγεται με ευθύνη της έμπειρης στον χώρο εταιρείας Side Out UK σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB) αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μέσω της ΕΟΕ και του προγράμματος Olympic Solidarity».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr