«Λύγισε» στο τέλος στην Παστίδα η Δόξα Καρδάμαινας
Αθλητισμός
22/11/2023

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Δόξα Καρδάμαινας για την 9η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας απ’ τον Αστέρα Παστίδας ο οποίος με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Πρέτσι έδωσε προβάδισμα για τους γηπεδούχους, ο Μ. Χατζηφούντας ισοφάρισε για την Δόξα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για να λυτρώσει τον Αστέρα Παστίδας ο Μιχάλης Λιαμής στο 86’. Με δέκα ποδοσφαιριστές αγωνιζόταν απ’ το 60’ η Δόξα Καρδάμαινας αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα ο Χρήστος Χατζηφούντας.

Το ματς 

Στο 8ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Δόξα Καρδάμαινας με τον Ζερβό να πατά περιοχή να κάνει το γύρισμα και τον Αποστολάτο να διώχνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο Καλαϊτζίδης έκανε την σέντρα ο Πρέτσι πήρε την κεφαλιά, ο Δημητρίεβιτς απόκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Πρέτσι ήταν εκεί για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 16’ ο Πρέτσι είχε νέα καλή στιγμή να σκοράρει όταν μετά πάτησε περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά στην συνέχεια με τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες και στο 40’ ήρθε η επόμενη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με το φάουλ του Τριχάκη να περνά λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Δημητρίεβιτς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μανώλης Χατζηφούντας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κουμέντο ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να μαζέψει ενώ στο 45’ το σουτ του Τριχάκη έξω απ’ την περιοχή πέρασε ελάχιστα έξω απ’ το αριστερό δοκάρι του Δημητρίεβιτς με το 1-0 να μένει μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Δόξα Καρδάμαινας έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Ζερβός έκανε την σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Χατζηφούντας Μ. με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κουμέντο για το 1-1.  Ο Αστέρας προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του και στο 59’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λιαμή ο Χρήστος Χατζηφούντας. Τρία λεπτά αργότερα η Δόξα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μάκη Ζερβού με τον Ατσικνούδα να δείχνει παίζεται. 

Στο 66’ η Δόξα μάλιστα απείλησε όταν ο Χατζηπαναγιώτης έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Μανώλης Χατζηφούντας πήρε ψηλά την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα Παστίδας να απειλήσει με το πλασέ του να περνά πάνω απ’ τα δοκάρια του Δημητρίεβιτς. 

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης με την Δόξα των δέκα ποδοσφαιριστών να έχει κλείσει καλά τους χώρους και στο 83’ μάλιστα απείλησε με τον Κουμέντο να λέει όχι στο πλασέ του Χατζηπαναγιώτη.

Στο 85’ ήταν η σειρά του Αστέρα Παστίδας να απειλήσει με τον Πρέτσι να προσποιείται να σουταρει με το αριστερό με τον Δημητρίεβιτς να κράτα το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ όταν ο Θεοχαρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα δεξιά και ο Μιχάλης Λιαμής ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά για το 2-1.

Στο 89’ και πάλι από στημένη φάση ο Αστέρας Παστίδας δημιούργησε την ευκαιρία για γκολ με τον Καρδούλα να εκτελεί το φάουλ και την κεφαλιά του Μανώλη Λιαμή να περνά άουτ και το 2-1 να μένει έτσι μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Ο κορυφαίος

Ο Μιχάλης Λιαμής που κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με τον Αστέρα Παστίδας ήταν ο κορυφαίος του ματς αφού χρεώνεται και το γκολ της νίκης για την ομάδα του Γιάννη Αρχοντούλη στο 86’. 

Στο ύψος του

Αρκετές κερδισμένες μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής απ’ τον Βησσαριών Πη που έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι και πάλι για την Δόξα Καρδάμαινας. 

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ατσικνούδας με βοηθούς τους Στεφανάκη και Κασσιώτη. 

Οι συνθέσεις 

Αστέρας Παστίδας (Γιάννης Αρχοντούλης) : Κουμέντος, Μωϋσάκος, Πρέτσι, Πολιάς (72’ Λιαμής Μ.), Τριχάκης, Λιαμής, Αποστολάτος, Λεωνίδου, Καλαϊτζίδης (46’ Θεοχαρόπουλος) , Καρδούλιας, Αλάβανος

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Μποϊλής Μ. (72’ Πης Γ.), Πης Β., Ζερβός (78’ Κουρζής), Σπύρου (60’ Ζιώγας), Χατζηφούντας Χ., Κορκής, Συνεσίου (60’ Ατσαλάκης), Χατζηπαναγιώτης.

 

πηγή: giafkasports.gr

Ρεπορτάζ