Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Δωδ/σου καταδικάζει την συμπεριφορά του προπονητή Μ. Καπλανίδη κατά της Αιμιλίας Πατμίου
Αθλητισμός
01/12/2023

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δωδεκανήσου χαρακτηρίζει τα λόγια του προπονητή του Εσπέρου Μιχάλη Καπλανίδη κατά της Αιμιλίας Πατμίου απαράδεκτα και καταδικαστέα!

Ο Σ.Δ.Κ.Δ. με ανακοίνωση του καταδικάζει τα όσα ανέφερε ο προπονητής του Εσπέρου Μιχάλης Καπλανίδης κατά της διαιτητή Αιμιλίας Πατμίου και χαρακτηρίζει τα λόγια του απαράδεκτα και καταδικαστέα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σ.Δ.Κ.Δ.: ''Σχετικά με τα όσα σημειώθηκαν από τους συναδέλφους μας στο φύλλο αγώνος της αναμέτρησης του Ανδρικού Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου Έσπερος Κω. Ιπποκράτης Κω (25/11), θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής: ''Πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε άρρηκτα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο τοπικό μπάσκετ Δωδεκανήσου, προκειμένου να το αναπτύξουμε και να το αναβαθμίσουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι αναγκαίο να αποφεύγονται ενέργειες που αμφισβητούν ατεκμηρίωτα τους λόγους της ενασχόλησης των μελών του Σ.Δ.Κ.Δ. με τη διαιτησία. Οι λόγοι αυτοί είναι η αγάπη μας για το άθλημα και η επιθυμία μας – υποστηριζόμενη από διαρκή προσπάθεια – να απονέμουμε δικαιοσύνη σε κάθε αγώνα, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία όλων των πρωταθλημάτων.

Οι φράσεις «Ντροπή σου», «Ντροπή, επειδή είσαι παίκτρια του Ιπποκράτη» που ειπώθηκαν από τον βοηθό προπονητή του Εσπέρου Κω κ. Καπλανίδη Μιχαήλ προς την Αιμιλία Πατμίου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες. Δεν ανεχόμαστε υπόνοιες σχετικά με την ακεραιότητα και την υπόληψη της συναδέλφου μας. Επί σειρά ετών έχει αποδείξει έμπρακτα πως διαιτητεύει αμερόληπτα και αντικειμενικά, ανεξαρτήτως των ομάδων που αναμετρώνται. Δεν έχει παραπεμφθεί ούτε μία φορά από την επιτροπή αξιολόγησής μας για ελλιπή/υποκειμενική διαιτητική απόδοση. Το γεγονός πως η συνάδελφος διαιτητεύει αγώνες του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται ως αθλήτρια (Ιπποκράτης Κω) δεν αποτελεί δική της επιλογή. 

Είναι γνωστή σε όλες τις ομάδες των Δωδεκανήσων η σημαντική έλλειψη διαιτητών στα νησιά του βορείου συγκροτήματος του νομού. Η κάλυψη αυτού του κενού σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο αποτελεί προτεραιότητά μας ως νέο Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ.Δ.. Άμεσα θα ανακοινωθούν νέες σχολές διαιτησίας στα συγκεκριμένα νησιά. Ωστόσο, απαιτείται χρόνος αρχικά για την εύρεση και εν συνεχεία για την εκπαίδευση των νέων συναδέλφων ώστε να είναι σε θέση να διαιτητεύουν αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα.  Είναι αναγκαίο να αποφεύγονται παρόμοιες δηλώσεις που δεν συμβάλλουν στην πρόοδο και εξέλιξη του αθλήματος στον νομό μας. Αντίθετα, δημιουργούν μία απόσταση μεταξύ ομάδων και διαιτητών, η οποία πιστεύουμε πως δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας''.

 

12sports.gr