Τεράστια νίκη στην Λίνδο για τη Δόξα Καρδάμαιναςγια τη 13η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας
Αθλητισμός
15/12/2023

Μεγάλη νίκη που την απομακρύνει και αρκετά απ’ την ζώνη του υποβιβασμού πέτυχε η Δόξα Καρδάμαινας που επικράτησε στην Λίνδο με 1-3 του Κλεοβούλου για την 13′ αγωνιστική της Α’ κατηγορίας. Β.Πης, Συνεσίου και Ζερβός οι σκόρερ των μελανόλευκων ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Αρφαράς.

Το ματς

Το παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριο ποιοτικά στο ξεκίνημα του με τον Κλεόβουλο να έχει την κυκλοφορία και την Δόξα να κλείνει καλά τους χώρους προς την εστία του Δημητρίεβιτς.

Η Δόξα έψαξε στην κόντρα τον τρόπο να επιτεθεί και στο 27ο λεπτό ο Β. Πης, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα πέρασε αλλαγή με ωραία ενέργεια έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζελάϊ προσπάθησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 34ο λεπτό η Δόξα βρήκε και πάλι τον τρόπο να σκοράρει όταν ο Σπύρου με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Συνεσίου, με τον δεύτερο να νικάει τον Διακογεωργίου με κοντινό πλασέ στην κίνηση για το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κλεόβουλο να δείχνει ότι πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει διάθεση να επιστρέψει στο ματς. Στο 46ο λεπτό ο Αρφαράς με προσωπική ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή, με διαγώνια πάσα βρήκε τον Μερσιώτη με τον τελευταίο ολομόναχο να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Δημητρίεβιτς. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η μείωση του σκορ όταν στο 48ο λεπτό ο Τζελάϊ εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Διακογεωργίου πήρε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Αρφαράς μπήκε στην τροχιά της μπάλας και με νέα κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με την ομάδα του Παναγιώτη Ζούνη να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 59ο λεπτό ο Αρφαράς από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο 64ο λεπτό σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας ο Μερσιώτης έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ του να ακυρώνεται για φάουλ στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 71ο λεπτό ο Ατσαλάκης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ζερβό στην πλάτη της άμυνας, με τον δεύτερο να σκοράρει, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 1-3 όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Ζερβος επωφελήθηκε απ’ την ασυνεννοησία στην άμυνα των γηπεδούχων, έκλεψε την μπάλα και με πλασέ στην κενή εστία έγραψε το 3-1.

Στο 88ο λεπτό ο Τζελάϊ μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το δεξί κάθετο δοκάρι με την Δόξα να κρατά ένα υπερπολύτιμο τρίποντο και να φτάνει τους 16 βαθμούς.

MVP

Ο Μάκης Ζερβός έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα, ταλαιπώρησε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, ενώ πέτυχε και το τρίτο τέρμα για την ομάδα του.

Στο ύψος του

Ο Νίκος Αρφαράς, πέτυχε το μοναδικό τέρμα για την ομάδα του, ενώ προσπάθησε αρκετές φορές να απειλήσει με ατομικές ενέργειες

Διαιτησία: Θωμάς Πατσιόπουλος

Βοηθοί: Παρθενίδης, Γιαννούλης

Οι συνθέσεις

Κλεόβουλος ( Παναγιώτης Ζούνης): Διακογεωργίου, Μυριαλλής Γ., Δουκίσσης, Κορνάρος, Τζελάϊ, Ουγιανίκ (46’ Μυριαλλής Μ.), Αρφαράς, Διακοηλίας, Μερσιώτης, Διακογεωργίου, Μουδάτσος

Δόξα Καρδάμαινας ( Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας Χ., Τάλλαρος, Κορκής, Σπύρου (44’ λ.τ Παπαβασιλείου,) Κουρζής (46’λ.τ Χατζηφούντας Μ.), Ατσαλάκης (88’ Ελευθερίου), Συνεσίου (88’ Κάτση), Μποϊλής( 6’ λ.τ. Β. Πης), Ζερβός.

πηγή: giafkasports.gr

Ρεπορτάζ