Γιώργος Κυριόπουλος: Έχει τον ηγέτη στα εξτρέμ ο Παναθηναϊκός
Αθλητισμός
15/12/2023

Ειδικό αφιέρωμα στον νεαρό Κώο ποδοσφαιριστή Γιώργο Κυριόπουλο, που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, έκανε η αθλητική ιστοσελίδα talentabout.gr.
Αναλυτικά στο αφιέρωμα, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά ταλέντα στα σπλάχνα του και ένα από αυτά έχει αρχίσει να γράφει την δική του πορεία. Από τα… χαμηλά της Παιανίας στην δεύτερη ομάδα, αλλά και στις εμφανίσεις με την πρώτη, που έχουν δείξει το ταλέντο του, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
Ο λόγος για τον Γιώργο Κυριόπουλο (γεννημένος στις 24/08/2004), ένα παιδί που ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητά του και τη δουλειά του, για να πετύχει τους στόχους του. Μάλιστα να τονίσουμε πως, πριν λίγο καιρό, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Πόρτο για το Youth League, o Κυριόπουλος μονοπώλησε το ενδιαφέρον του προπονητή των “Δράκων”, Νίνο Καπούτσο.
Φέτος απολαμβάνει τις συμμετοχές του με τη δεύτερη ομάδα στη Super League 2, έχοντας έξι συμμετοχές, με τους ανθρώπους της ομάδας να τον έχουν από κοντά…
Η πρώτη… επαφή με το ‘’τόπι’’ και τα ‘’πράσινα’’
Ο Κυριόπουλος γεννήθηκε στη Κω. Εκεί μεγάλωσε και έμαθε ποδόσφαιρο στις τοπικές ακαδημίες, καθώς τα πρώτα του βήματα ήταν με τον Α.Ο Αθλοπαιδιών Κω, από τα πέντε του χρόνια.
Ο 19χρονος ξεχώρισε και κλήθηκε στις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣ Δωδεκανήσου όπου το τμήμα scouting του Παναθηναϊκού με επικεφαλής τον Γιώργο Μακρή τον ‘’σκάναρε’’ διεξοδικά. Υπήρχαν ήδη πολύ καλές συστάσεις από τον συντοπίτη του, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο που τότε ήταν στον Παναθηναϊκό και γνώριζε καλά το ταλέντο του μικρού.
Η ομάδα του, τότε, δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο ταλέντο του νεαρού και τον άφησε να έρθει στην Αθήνα. Έτσι, το καλοκαίρι του 2018 ο Κυριόπουλος κλήθηκε στην Παιανία για δοκιμαστικά μαζί με άλλα παιδιά που είχε ξεχωρίσει το scouting στην επαρχία. Από τη διαδικασία αυτή ξεχώρισαν ο winger από την Κω και επίσης δύο σέντερ μπακ, ο Γρηγόρης Ζεϊμπέκης από τη Λέσβο και ο Θάνος Προδρομίτης από το Αγρίνιο (Κατούνα).
Και επίσημα… επαγγελματίας
Ο Κυριόπουλος ήρθε στην Αθήνα και εντάχθηκε στο σύνολο του Θωμά Μαυρουδή (U15), όπου άρχισε να δείχνει σιγά – σιγά τις ικανότητές του και να ανεβάζει συνεχώς στροφές. Το αποκορύφωμα εκείνης της σεζόν ήταν το Final Four του πρωταθλήματος, που κατάφερε να φτάσει με την ομάδα του.
Την επόμενη χρονιά ο Κυριόπουλος πρόλαβε να ανεβεί στην U17 και να βοηθήσει την ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου προς το τέλος της σεζόν. Συνολικά τέσσερις συμμετοχές, με δυο γκολ και δυο ασίστ, ωστόσο λίγο αργότερα άρχισε ο εφιάλτης της πανδημίας, έτσι χάθηκε για την γενιά των παιδιών του 2004 η Super League U17 της σεζόν 2020/21.
Κατά την επιστροφή στην ενεργό δράση, ο ταλαντούχος εξτρέμ συναντά τον Βαγγέλη Σάμιο και μαζί του φτάνει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πριν φτάσει ωστόσο εκεί, φόρεσε τη φανέλα της U19 για δυο μόνο αναμετρήσεις (λόγω Covid) και έτσι η μεγάλη σεζόν και το ‘’άλμα’’ στην καριέρα του θα έρθει ένα χρόνο αργότερα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο ’’Κυριό’’ είχε σημαντική συμβολή με 24 συμμετοχές και 5 γκολ (τρεις συμμετοχές και δυο γκολ στο Youth League), ενώ ήδη από την αρχή της περιόδου είχε γίνει επαγγελματίας υπογράφοντας το πρώτο του συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2021. Όλα αυτά δίπλα στον καλό του φίλο, Προδρομίτη, όπου οι δυο τους έζησαν και ζουν την κάθε τους στιγμή στην ομάδα.
Το πρώτο… άλμα στους ‘’μεγάλους’’
Το πρωτάθλημα της Super League U19 έφερε τον νεαρό στην Β’ ομάδα, όπου θα προπονηθεί και θα προετοιμαστεί στα πρότυπα της πρώτης. Με 14 παιχνίδια και δυο ασίστ στην πρώτη του… επαφή με την δεύτερη ομάδα, ο Κυριόπουλος καταλαβαίνει για τα καλά το πως πρέπει να ηγηθεί.
Παράλληλα με τις συμμετοχές του, ο νεαρός Γιώργος θα κληθεί και από την Εθνική Ομάδα, εκεί που στην Νέων U19 θα φτάσει στις οκτώ καλύτερες της Ευρώπης, με τον 19χρονο να ξεχωρίζει με το ταλέντο του.
Στην Παιανία αλλά και στο Κορωπί όπου διέμενε επί τέσσερα χρόνια στους ξενώνες των εγκαταστάσεων, όλοι κάνουν λόγο για ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα και έμφυτη ευγένεια, πολύ καλό μαθητή και δουλευταρά. Είναι πολύ αγαπητός σε όλους έχει ‘’κολλήσει’’ από την πρώτη στιγμή με τον Προδρομίτη, ενώ έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Καλοσκάμη, τον Λιατίφη, τον Συμεωνίδη, τον Μπιλάλ, τον Τσεβά όλα τα παιδιά που ήταν στους ξενώνες στο Κορωπί.
Το νεαρό μεσοεπιθετικό είχε ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει αδυναμία σε ποδοσφαιριστές με αυτό το στυλ, τους αριστεροπόδαρους ‘’καλλιτέχνες’’.
Σίγουρα ο νεαρός Γιώργος δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς έχει… αρκετό δρόμο για να βελτιώσει ότι χρειάζεται και να γίνει ένας από τους ηγέτες του ‘’τριφυλλιού’’».



 Πηγή:www.dimokratiki.gr