«Μοιρασιά» στο Πυλί ανάμεσα σε ΑΟΠ και Κόρινθο
Αθλητισμός
09/01/2024

Στο 2-2 έμειναν Α.Ο Πυλίου και Κόρινθος στο γήπεδο Πυλίου για την 17η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής με τους γηπεδούχους να φτάνουν έτσι τους 16 βαθμούς και την Κόρινθο τους 37. Μεγάλο ματς απ’ τον Χαλάτση που πέτυχε και τα δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Τζανουλίνος ήταν αυτός που είχε φέρει το ματς στα ίσια και ο Λάντζιος έδωσε προβάδισμα πριν έρθει η ισοφάριση στο 88’ απ’ τον Χαλάτση. Διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία η Κόρινθος για την φάση του 50’ όπου ο Αλατσάκης έδειξε δύο κίτρινες κάρτες σε ένα λεπτό στον Γκουντρουμπή, μια για καθυστέρηση και μια για διαμαρτυρία.

Εικόνα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Παπούλη να βγαίνει σε θέση βολής και τον Καζέλη να διώχνει σε πλάγιο ενώ στο 9’ το σουτ του Αλομπισάτ πέρασε ελάχιστα πάνω απ’ την εστία του Διασσινού. Στο 19’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Παπαχρήστου ο Ζαχαράκης με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 24’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν όταν ο Κότζα εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά με τον Χατζηβασίλη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.  Έξι λεπτά αργότερα η Κόρινθος και πάλι με τον Παπαχρήστο έγινε απειλητική με την σέντρα να καταλήγει στον Ζαχαράκη και πλάσαρε λίγο έξω απ’ την εστία του Καζέλη. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 44’ και πάλι για την Κόρινθο με τον Παπαχρήστο να κάνει την σέντρα και τον Τσιτσεκίδη να διώχνει σε κόρνερ πριν έρθει σε επαφή με την μπάλα ο αμαρκάριστος Παπούλης.

Ότι δεν έγινε στο πρώτο μέρος έγινε με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος αφού η Κόρινθος απείλησε με την κεφαλιά του Ροχάνο ενώ ο Α.Ο Πυλίου απείλησε με το σουτ του Πολύζου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 49’ η Κόρινθος πήρε προβάδισμα. Μετά από σέντρα απ’ τα δεξιά ο Γκουντρουμπής κράτησε την μπάλα στην περιοχή πάσαρε στον επερχόμενο Χαλάτση που με πλασέ νίκησε τον Καζέλη για το 0-1. Στην συνέχεια ο Γκουντρουμπής είδε την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση (έδενε τα κορδόνια) και σε δευτερόλεπτα την δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία αφήνοντας έτσι με δέκα ποδοσφαιριστές την ομάδα του.

Ο Α.Ο Πυλίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε και αφού απείλησε με στημένες μπάλες κατάφερε να βρει το γκολ στο 63’ όταν ο Κότζα εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, η κεφαλιά του Μπριλάκη σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζανουλίνος έκανε το 1-1 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι είχαν την κυκλοφορία με την Κόρινθο να προσπαθεί να κλείσει τους χώρους και στο 68’ ήρθε το 2-1 όταν ο Λάντζιος πίεσε τους αμυντικούς έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Διασσινό δίνοντας προβάδισμα στους “βυσσινί”.

Μετά το γκολ η Κόρινθος προσπάθησε να πάρει μέτρα με τον Α.Ο Πυλίου να έχει χώρους στην κόντρα αλλά να του λείπει η τελική πάσα ενώ απείλησε στο 82’ με το φάουλ του Χατζηβασίλη να περνά άουτ. Η Κόρινθος στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να γεμίσει την περιοχή για να φτάσει στο γκολ και στο 89’ ο Καλούσης έκανε την σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Χαλάτσης με ωραία κίνηση στην περιοχή και κεφαλιά νίκησε τον Καζέλη γράφοντας έτσι το τελικό 2-2 στο γήπεδο Πυλίου.

Ο κορυφαίος

Εξαιρετικό ματς απ’ τον Χαλάτση που κέρδισε αρκετές μονομαχίες και στις δύο φορές που πάτησε περιοχή κατάφερε να σκοράρει για την ομάδα του.

Στο ύψος του

Καλό παιχνίδι απ’ τον Άρη Κότζα που κράτησε μπάλα, πήρε φάουλ και προσπάθησε αρκετά για τους γηπεδούχους.

Διαιτησία

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Αλατσάκης, με βοηθούς τον Ιορδάνη Καρακελέ και τον Θανάση Κουρκουνάσιο. 

Οι συνθέσεις

A.O Πυλίου (Στέφανος Χατζησεβαστός): Καζέλης, Μούλας, Μπριλάκης, Πολύζος, Χατζηνικολάου (58’ Τζανουλίνος), Βουκομάνοβιτς, Κότζα, Λάντζιος (86’ Αλεξούδης), Τσιτσεκίδης, Χατζηβασίλης, Αλομπισάτ. 

Κόρινθος (Αντριάν Μπαρμπολούτσι): Διασσινός, Παπαχρήστος (85’ Τσέλιος), Καλούσης, Αργυρόπουλος , Αναστασόπουλος, Χαλάτσης, Γκίκας (64’ Μερκούρη), Παπούλης (70’ Παπανικολάου), Νικολάου, Ροχάνο, Ζαχαράκης (46’ Γκουντρουμπής)

πηγή: giafkasports.gr

Ρεπορτάζ