«Λύγισε» στις καθυστερήσεις κόντρα στον Φοίβο Κρεμαστής η Δόξα για το κύπελλο Δωδεκανήσου
Αθλητισμός
29/03/2024

Την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες το νικητή του Ρόδος – Ιάλυσος πανηγύρισε ο Φοίβος, ο οποίος με γκολ του Τάσου Φτάκλα στο 90’ έκαμψε (3-2) την αντίσταση της μαχητικής Δόξας Καρδάμαινας. Η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη παρότι προηγήθηκε 2-0, είδε τους «μελανόλευκους» να ισοφαρίζουν σε διάστημα τριών λεπτών με Γιάννη Πη και Μανώλη Χατζηφούντα, ωστόσο «λυτρώθηκε» με τον Φτάκλα στο φινάλε. Με δέκα τελείωσε το παιχνίδι ο Φοίβος, λόγω αποβολής του Αθανασίου με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Χρήστο Χατζηφούντα.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη τους καλή στιγμή κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τομόρι με ωραία σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Μόσχο, εκείνος έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Δημητρίεβιτς απομάκρυνε ενστικτωδώς και ο επερχόμενος Φτάκλας με πλασέ προ κενής εστίας πέτυχε το 1-0.

Στο 27ο λεπτό και σε μια ανύποπτη φάση, η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς ο κ. Ρηγόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Αθανασίου για χτύπημα στον Χρήστο Χατζηφούντα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Φοίβος συνέχισε να πατά καλύτερα από τη Δόξα και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμα του. Αρχικά στο 31’ ο Μπάρδος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Δημητρίεβιτς να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα και μετά από γύρισμα του Χατζησάββα, ο Μπάρδος με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Δόξα απείλησε για πρώτη φορά και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Χατζηπαναγιώτης με σέντρα ακριβείας βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μποϊλή και ο τελευταίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ανδρούτσου. Η αντίδραση του Φοίβου ήρθε στο 56’, όταν ο Κουγιός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άφησε… άγαλμα τον Δημητρίεβιτς, πετυχαίνοντας το 2-0. Ενώ όλα έδειχναν πως η ομάδα της Κρεμαστής έχει καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, η Δόξα επέστρεψε στο ματς, κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή του Ατσαλάκη από τον Ανδρούτσο στο 59’. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Πης, ο οποίος δεν λάθεψε, μειώνοντας σε 2-1, βάζοντας νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα κι έπειτα από κάθετη του Πη, ο Χατζηφούντας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ανδρούτσο, φέρνοντας το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Φοίβος είχε τον πλήρη έλεγχο, ωστόσο δεν κατέφερε να μετουσιώσει την κατοχή του σε ευκαιρίες. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους, σκόραραν με τον Μόσχο στο 88’, ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ και με τη συμπλήρωση των 90’ βρήκαν το γκολ της νίκης με πλασέ του Φτάκλα από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Χατζησάββα.

MVP

Ο Τάσος Φτάκλας ήταν ο κορυφαίος για τον Φοίβο, καθώς με δικό του γκολ στο 90’ χάρισε την πρόκριση στην ομάδα της Κρεμαστής. Από κοντά και ο Σταμάτης Χατζησάββας.

Στο ύψος του

Για την Δόξα ξεχώρισε ο Γιάννης Πης, ο οποίος σκόραρε και μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Χατζηφούντα.

Διαιτησία

Ρηγόπουλος Γρηγόρης

Βοηθοί: Μαυρουδής – Αυγενικού

Οι συνθέσεις

Φοίβος Κρεμαστής (Σάββας Ορφανίδης): Ανδρούτσος, Τομόρι, Καρπαθάκης, Αυγενικού, Χατζησάββας (93’ Βολονάκης), Γεωργιάδης, Κουγιός (93’ Ορφανίδης), Φτάκλας (95’ Αλιάι), Μόσχος, Μπάρδος (64’ Ταφάνι), Αθανασίου.

Δόξα Καρδάμαινας (Μανώλης Οικονόμου – Γιώργος Σταμάτης): Δημητρίεβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Χατζηφούντας Χ, Παπαβασιλείου, Κορκής, Κάτση (95’ Πης Ρ.), Πης Γ, Ελευθερίου (60’ Μεζουράι), Μποϊλής Γ. (78’ Μποϊλής Ι.), Χατζηφούντας Μ. (95’ Κωνσταντινίδης), Ατσαλάκης.

XXSPORTS.ORG

Ρεπορτάζ