Στην Κω διεξήχθη το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δωδεκανήσου 12-13 Ιουνίου
Αθλητισμός
12/06/2021

Σάββατο 12/06 - Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης  

Εκκίνηση-τερματισμός: Γυμνάσιο -Λύκειο Αντιμάχειας

Βραβεύσεις των αθλητών με τους καλύτερους χρόνους ανά κατηγορία

Η Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Ομίλου Κω διοργανώνσαν το τοπικό πρωτάθλημα Δρόμου χρονομέτρου κ ατομικής αντοχής για τις κατηγορίες Παίδων Κορασίδων, Εφήβων Αντρών, Μαστερς Άντρων και Μαστερς Γυναικών. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Κω το Σαββατοκύριακο 12 - 13 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι στο νησί μας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα Μάστερς Ανδρών.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας χρονομέτρου με σημείο εκκίνησης και λήξης το Γυμνάσιο-Λύκειο Αντιμάχειας. Η διαδρομή εκτεινόταν χιλιομετρικά από το καθορισμένο σημείο εκκίνησης έως το ύψος της δημοφιλούς παραλίας της Κεφάλου, Paradise.
 
Δηλώσεις παραχώρησαν στην κάμερα του Kos Tv, λίγα λεπτά πριν το σφύριγμα της εκκίνησης του προχθεσινού ποδηλατικού αγώνα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παπασταματάκης και ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Κω, Νίκος Πρέζας.
 
Ο κ.Παπασταματάκης σημείωσε ότι δικαιωματικά η Κως φέτος φιλοξενεί το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ενώ ο κ.Πρέζας εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τη διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων στο νησί μας. Ο ίδιος, κάλεσε τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τους αυριανούς ποδηλατικούς αγώνες αντοχής με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νέο Κέντρο "Φαντασία". 
 
Μόλις λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ποδαρικό στους τερματισμούς έκαναν οι αθλήτριες της  κατηγορίας παίδων κορασίδων ενώ ακολούθησαν διαδοχικά όλοι οι υπόλοιποι ποδηλάτες που έτρεξαν στον σημερινό αγώνα χρονομέτρου.
 
Μετά την ολοκλήρωση του τερματισμού όλων των ποδηλάτων, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τριών καλύτερων χρόνων ανά κατηγορία. Οι κατηγορίες ήταν οι εξής: Παίδες κορασίδες, έφηβοι άνδρες, μάστερς γυναικών & μάστερς ανδρών
 
Παρούσα στη λήξη του πρώτου μέρους των αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δωδεκανήσου ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθλητισμού & Πολιτισμου Κω, Σέβη Βλάχου, η οποία επισήμανε στην κάμερα του Kos Tv, ότι οι αθλητικές διοργανώσεις και δη οι σχετιζόμενες με το ποδήλατο, προβάλλουν το νησί μας με τον καλύτερο τρόπο. Η ίδια συμμετείχε σε κάποιες από τις βραβεύσεις των αθλητών ποδηλασίας, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής.
 
Δηλώσεις έκαναν, επίσης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κεφάλου και Πυλίου, Αντώνης Σπέρμπης και Παύλος Κουζούκας, αντίστοιχα.
 
Δείτε αναλυτικά όσα διαδραματίστηκαν στο video που ακολουθεί. 
 
 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ