Για μία ακόμη χρονιά δεν θα γίνει το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ στην Κάλυμνο!
Δωδεκάνησα
26/09/2022

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου,πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης, από 2 εκπροσώπους της Εταιρείας  «MARKETING RE – MAKE- ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ – ΜΠΙΤΖΙΟΣ Ο.Ε.» με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση ο Δήμος Καλυμνιών , των προτάσεων, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Εταιρείας για  «Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, προβολής, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Καλυμνίων».

Παρών στην ενημέρωση ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης.

Για τη δράση αυτή ,απλά να σημειώσουμε ότι ελάχιστα ήταν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής που παραβρέθηκαν και θα εστιάσουμε μόνο στο θέμα του Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου.

Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί, το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ, όπως γινόταν κάθε Οκτώβριο, τα προηγούμενα χρόνια,πριν από την πανδημία.

Η πρόταση της Εταιρείας είναι το Αναρριχητικό Φεστιβάλ,που ήταν να γίνει φέτος, να μεταφερθεί τον Μάϊο με αρχές Ιουνίου 2023, δικαιολογώντας φυσικά τους λόγους αυτής της αλλαγής.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι η περίοδος αυτή συμπίπτει με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο 2023,αλλά και τη διεξαγωγή εκτός απροόπτου των Εθνικών εκλογών, τον ερχόμενο Μάιο ή Ιούνιο 2023.

Το σημαντικότερο βέβαια που δείχνει και ανευθυνότητα,είναι ότι η απόφαση να μην γίνει φέτος τον Οκτώβριο τον αναρριχητικό Φεστιβάλ, ανακοινώνεται την τελευταία στιγμή και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως αιφνιδιαστική.

Όλο το πλέγμα των επιχειρήσεων στην Κάλυμνο, που ασχολείται με την αναρρίχηση, έχει κάνει τον προγραμματισμό του, γνωρίζοντας ότι μετά τα 2 χρόνια της πανδημίας, το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ θα γινόταν μέσα στον Οκτώβριο 2022. Και ο προγραμματισμός τους και η σιγουριά ότι θα γινόταν μέσα στον Οκτώβριο, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας φημολογίας ή  αυθαίρετων υποθέσεων, αλλά είχε ειπωθεί κατ’ επανάληψη από επίσημα χείλη.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Καλυμνίων φέτος θα φιλοξενήσει, την Εθνική ομάδα της Αναρρίχησης από 10 αθλητές περίπου,μετά τις 20 Οκτωβρίου 2022, στην Κάλυμνο, μία δράση που θα μπορούσε να είχε συνδυαστεί με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Αναρριχητικού Φεστιβάλ,που δυστυχώς δεν θα γίνει.

Πηγή: kalymnos-news.gr