Επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά στη Νίσυρο
Δωδεκάνησα
29/09/2022

Στα πλαίσια της περιοδείας του στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τη Νίσυρο την Τρίτη 27 Σεπτεβρίου.

Στο στρατόπεδο της ΔΑΝ Νισύρου κατέφθασε ο Υφυπουργός μαζί με τον αρχηγό της ΑΣΔΕΝ Στρατηγό κ. Δημήτρη Χούπη και τον Ταξίαρχο Γιάννη Σπυρίδων όπου έκανε επιθεώρηση του στρατεύματος και είχαν συνομιλίες με τον Διοικητή της ΔΑΝ κ. Γεώργιο Πέσκα.

Στο στρατόπεδο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος όπου υποδέχθηκε τον Υφυπουργό και του προσέφερε αναμνηστικό δώρο του Δήμου Νισύρου.

 Ο Υφυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ελλάδα σέβεται του κανόνες του διεθνούς δικαίου και επιζητεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού με τη γείτονά μας Τουρκία. Αναφέρθηκε επίσης στην κοινωνική συμβολή του στρατού στα νησιά μας για την επίλυση προβλημάτων. 

Ο Δήμαρχος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στη στενή σχέση συνεργασίας μεταξύ Δήμου, ΔΑΝ και της Ταξιαρχίας στην Κω, καθώς επίσης και για τη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.  Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη σημαντική συνεισφορά των υπηρεσιών  του μηχανικού της ΔΑΝ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα οχήματα του Δήμου.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται στο πλευρό της Νισύρου και όλων των νησιών μας για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

 

Φωτογραφίες