Χρυσά βραβεία στην πρωτοπόρο Τήλο για το «Just Go Zero»
Δωδεκάνησα
03/10/2022

Για μια ακόμη φορά πετύχαμε πρωτιές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Τήλου. Πίσω από το έργο που συντελείται στο ακριτικό νησί, υπάρχει ένα πρόσωπο, η δήμαρχος Μαρία Καμμά-Αλειφέρη. 

Το project “Just Go Zero Tilos” της εταιρείας Polygreen και ο δήμος Τήλου, διακρίθηκαν με δύο χρυσά βραβεία από τη διοργάνωση Environmental Awards 2022 της Boussias, η οποία επιβραβεύει τις καλύτερες και πιο καινοτόμες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη αειφορίας, από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς.

Οι δύο διακρίσεις αφορούν τις κατηγορίες
1. Waste Recycle – Reuse / Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση των Αποβλήτων και
2. Environmental Excellence to Local Authorities / Περιβαλλοντική αριστεία δημοτικών αρχών.
Η εκδήλωση απονομής πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την παρουσία εκπροσώπων επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν λάβει δράση, με περιβαλλοντικά projects, για τη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη.
Τα βραβεία παρέλαβαν η κ. Δάφνη Mάντζιου, Project Manager του “Just Go Zero Tilos” και η κ. Ειρήνη Ψιλοπούλου, Marketing Communications Manager της εταιρείας Polygreen.

Στον σύντομο ευχαριστήριο λόγο τους, υπογράμμισαν το γεγονός ότι με τη συνεργασία της Polygreen, του δήμου Τήλου και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του project, η Τήλος αποτελεί το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων και το επιτυχημένο της παράδειγμα είναι πλέον έτοιμο για εφαρμογή και σε άλλες κοινότητες, μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας. «Είμαστε φτιαγμένοι για όμορφα και μεγάλα επιτεύγματα, το έχουμε τονίσει αυτό, Η μικροψυχία, η μιζέρια και η σπέκουλα, δεν μας αγγίζει ούτε και θα ανακόψει την προσπάθειά μας για μια όλο και ανοδική πορεία του νησιού μας προς την αειφόρο ανάπτυξη», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Τήλου.