Τέσσερα μουσικά όργανα παρέλβε ο δήμος Νισύρου από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για την διδασκαλία μουσικής σε παιδιά της Νισύρου
Δωδεκάνησα
05/11/2022

Ο Δήμος Νισύρου παρέλαβε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, τέσσερα (4) μουσικά όργανα, 2 λαούτα, 1 βιολί και 1 σαντούρι, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την διδασκαλία μουσικής παιδιά της Νισύρου.

Ο Δήμος είχε κάνει αίτημα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου για την αγορά των οργάνων και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα όργανα θα παραχωρηθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νισύρου, που θα αναλάβει την οργάνωση μαθημάτων για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μουσική.

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά της Νισύρου να έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μουσικών οργάνων και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Αρχής να ενισχύει και να στηρίζει τη νεολαία του νησιού.

Ο Δήμο Νισύρου  χρηματοδοτεί τον Πολιτιστικό Σύλλογος Νισύρου με το ποσό των €15.000 ετησίως, για να μπορέσει να παρέχει δασκάλους μουσικής και για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που συμβάλλει στη διατήρηση των ηθών και των παραδόσεων του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Ευχαριστώ θερμά την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος, και τον Πρόεδρο ΠΕΔ  και Δήμαρχο Ροδίων Αντώνη Καμπουράκη, για τη σπουδαία αυτή προσφορά στη νεολαία της Νισύρου.

Η αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Νισύρου είναι πολύ σημαντική και εύχομαι να ευοδωθούν όλοι οι στόχοι τους. Ο Δήμος Νισύρου θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα στηρίζει κάθε τους δράση που σαν σκοπό θα έχει την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας!»