Δέσμευση του Γ.Γ Υπουργείου Μεταφορών Γ.Ξιφαρά για την άμεση δρομολόγηση της μετεγκατάστασης του αεροδρομίου Λέρου
Δωδεκάνησα
16/11/2022

Δηλώσεις του Δημάρχου Λέρου, Μιχάλη Κόλια στο Kos Tv

Τη δέσμευσή του για την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να μετεγκατασταθεί το αεροδρόμιο Λέρου σε νέα θέση έδωσε ο γ.γ Υπουργείου Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς στην πρόσφατη σύσκεψη με τους Δημάρχους Πάτμου, Λέρου, Λειψών κι Αγαθονησιού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Ο κ.Ξιφαράς κατανόησε πλήρως την επικινδυνότητα του παρόντος αερολιμένα στο νησί της Αρτέμιδος κυρίως λόγω του ιδιαίτερα περιορισμένου μήκους του αεροδιαδρόμου ενώ έγινε απολύτως αντιληπτή από τον ίδιο η κρισιμότητα ανταπόκρισης στο αίτημα για νέο αεροδρόμιο και για εθνικούς λόγους.

Ο Δήμαρχος Λέρου, σε δηλώσεις του στο Kos Tv, επανέλαβε ότι το αεροδρόμιο του νησιού του δε μπορεί να δεχτεί μεγαλύτερα αεροσκάφη των 50 θέσεων με αποτέλεσμα να διαθέσιμα εισιτήρια να είναι λιγοστά γεγονός που επιφέρει την ταλαιπωρία των επιβατών. Αλλωστε, είναι γεγονός ότι η Λέρος αποτελεί τον αεροπορικό κόμβο των νησιών της Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου καθώς χιλιάδες επισκέπτες κυριώς τους καλοκαιρινούς μήνες μεταβαίνουν στο νησί της Αρτέμιδος κι έπειτα με πλωτά μέσα φτάνουν στα γειτονικά νησιά. Ο κ.Κόλιας, επίσης, επισημαίνει ότι οι προσγειώσεις κι απογειώσεις των μικρών αεροσκαφών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες όταν στην περιοχή πνέουν ισχυροί Νότιοι άνεμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύσσωμοι οι Δήμαρχοι Λέρου, Πάτμου, Λειψών κι Αγαθονησίου επεσήμαναν στον γ.γ Υπουργείου Μεταφορών ότι τη δημιουργία νέου αεροδρομίου στη Λέρο επιβάλλουν αφενός ύψιστοι εθνικοί λόγοι κι αφετέρου η ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση στα Δωδεκάνησα και δη στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος.

Ο κ.Κόλιας, σε όσα ανέφερε μιλώντας στο Kos Tv, σημείωσε ότι η η μετεγκατάσταση του αερολιμένα Λέρου στη θέση Μάρκελλος πρέπει και παράλληλα μπορεί να υλοποιηθεί από την Κυβέρνηση όταν για τη δημιουργία του Κλειστού Κέντρου Μεταναστών και Προσφύγων στο νησί του δαπανήθηκαν 35.000.000 €!  

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ