Δήμος Νισυρίων: Συνάντηση του Δημάρχου με τους Νισύριους της Ρόδου
Δωδεκάνησα
18/11/2022

Στη Ρόδο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στα πλαίσια των συναντήσεών του που αφορούν τα σχέδια χάραξης Αιγιαλού και παραλίας στη Νίσυρο. Ταυτόχρονα, διοργάνωσε συγκέντρωση των Νισυρίων της Ρόδου η οποία έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο PLAZA, που σκοπό είχε την ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Νίσυρο και τη συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν το νησί μας.

Στην κατάμεστη από Νισύριους αίθουσα που έγινε η εκδήλωση, επικράτησε κλίμα ενθουσιασμού και ενότητας για την πορεία της Νισύρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  η Πρόεδρος του Νισυριακού Συλλόγου «ΠΟΡΦΥΡΙΣ» Σοφία Δημητριάδη, η πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου «ΕΛΕΝΗ» κ. Ελένη Κουμέντου-Μαραγκού, και πλήθος επιφανών Νισύριων που κρατούν ψηλά τη Νίσυρο στην κοινωνία της Ρόδου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, αυτά που είναι σε εξέλιξη και αυτά που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον. Εκτενής αναφορά έγινε στη μελέτη των Ιαματικών Λουτρών και ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον μεγάλο ευεργέτη της Νισύρου κ. Νίκο Ανδριώτη για την προσφορά του στην ανακαίνιση των Λουτρών. Παρέμβαση έκανε η Αρχιτέκτονας κ. Ρένα Διακοσταματίου, η οποία ανέλυσε τους στόχους της σχεδίασης των νέων Ιαματικών Λουτρών και   ανέφερε ότι είναι ζήτημα ημερών η μελέτη να δημοπρατηθεί για την εκτέλεση της μεσαίας πτέρυγας των κτιρίων.  

Δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην προσπάθεια της ένταξης του Γεωπάρκου της Νισύρου στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και ο Δήμαρχος πρότεινε να προγραμματιστεί σύντομα μία εκδήλωση στη Ρόδο με τον Σύλλογο «Πορφυρίς», η οποία θα αφορά στη σημασία της ένταξης στα Γεωπάρκα της UNESCO για τη Νίσυρο, το Νότιο Αιγαίο και την Ελλάδα μας γενικότερα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα ‘Ύδρευσης και Αποχέτευσης, την επέκταση του κεντρικού λιμένα Μανδρακίου, την αναστήλωση του Οξού της Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιανής και σε όλα τα μικρά και μεγάλα έργα που έγιναν και γίνονται στο νησί μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και δόθηκε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση στο νησί της Ρόδου.

 

 

Φωτογραφίες