«Ξεχωριστή» η Φάτνη των Μαριτσών στην Ρόδο (Video)
Δωδεκάνησα
03/01/2023

Τα Χριστούγεννα στη Ρόδο είναι συνυφασμένα με μία επίσκεψη στις ζωντανές φάτνες που εδώ και πολλά χρόνια δημιουργούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στα χωριά του νησιού. 

Η Φάτνη των Μαριτσών που-λόγω του φυσικού σπηλαίου ξεχωρίζει λειτούργησε τα Χριστούγεννα, στις 1 και 2 Ιανουαρίου αλλά και το τριήμερο που έρχεται 6-7-8 Ιανουαρίου . Το απερίγραπτο φυσικό περιβάλλον βουνού – κάμπου, ο κρεμαστός καταρράκτης, το λαξευμένο από τη φύση σπήλαιο με τη διαμπερή είσοδο – έξοδο, οι ζωντανές παραστάσεις παιδιών και μικρών ζώων, παραπέμπουν, όλα μαζί στο Άγιο Σπήλαιο της Γέννησης Του Θεανθρώπου.

Η ζωντανή φάτνη στα Μαριτσά ξεκίνησε πριν από περίπου 38 χρόνια. Σήμερα ο πολιτιστικός σύλλογος ο «Ο Κερωνιάτης», δίνει το πρόσταγμα, ενώ σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού βοηθούν για τη δημιουργία και τη λειτουργία της. Τόσο οι Μαριτσενοί, όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Ρόδου δεν μπορούν να φανταστούν τα Χριστούγεννα χωρίς μία επίσκεψη σ’ αυτή την ξεχωριστή φάτνη ενώ στην Ρόδο αρκετός κόσμος επισκέπτεται και την ζωντανή φάτνη στην Σάλακο.

Δηλώσεις στην κάμερα τους KOSTV έκανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών «Ο ΚΕΡΩΝΙΑΤΗΣ», Λάζαρος Κασέκας που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμμετοχή και των άλλων συλλόγων, αλλά και στις καινοτομίες με την παρουσία των παιδιών στην ζωντανή φάτνη, με ζωάκια αλλά και με τον εντυπωσιακό διάκοσμο. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν εορταστικά εδέσματα και γλυκίσματα με τους μικρούς και τους μεγάλους να περνούν όμορφες στιγμές σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ