Το ποσό των 900.000 ευρώ ενέκρινε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τη γραμμή Κως-Κάλυμνος-Αστυπάλαια
Δωδεκάνησα
09/05/2023

Στην έγκριση του ποσού  που  θα διατεθεί για την κάλυψη της γραμμής  Κω- Κάλυμνο Αστυπάλαια, προχώρησαν  τα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοικών Συγκοινωνιών στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Όπως έγινε γνωστό το κονδύλι που εγκρίθηκε είναι ύψους  900.000 ευρώ  και αφορά την εκτέλεση του δρομολογίου μέχρι τις  31 Οκτωβρίου του 2023.’

Τώρα από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εξεύρεση του πλοίου που θα  εκτελεί το δρομολόγιο στη συγκεκριμένη γραμμή.

Τα μέλη του ΣΑΣ συμφώνησαν, πως το πλοίο θα πρέπει να έχει μήκος εξήντα μέτρα και  τουλάχιστον  200 τμ γκαράζ για τη μεταφορά των αυτοκινήτων.

Στην αρχή της συνεδρίασης που ήταν μονοθεματική, αναγνώστηκε η επιστολή του δημάρχου Αστυπάλαιας κ. Νίκου Κομηνέα που ζητούσε  από το αρμόδιο υπουργείο να δώσει λύση  και να δρομολογήσει πλοίο στη γραμμή που συνδέει το νησί του με την Κάλυμνο.

Μίλησε για αυτό το θέμα σήμερα στον Sky  και τόνισε για μια φορά ακόμη πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σύνδεση της Αστυπάλαιας με την Κάλυμνο και την Κω . Αναφέρθηκε και στις προοπτικές της φετινής σεζόν που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για την Αστυπάλαια.

Στη σημερινή συνεδρίαση τοποθετήθηκε ως μέλος του ΣΑΣ τηλεφωνικά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Η απόφαση για το πλοίο Πρέβελης που αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση ελήφθη σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΣΑΣ .

Πηγή: https://www.skyrodos.gr/