Η. Χρυσόπουλος στον RV: Το Νοσοκομείο Κω βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από άλλα της χώρας, ακόμη και μεγάλων πόλεων της επαρχίας (audio)
Δωδεκάνησα
30/10/2023

Για την κατάσταση στην οποίαν βρίσκεται σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Κω “Ιπποκράτειον” μίλησε στην εκπομπή “RealKos” με τον Παναγιώτη Ζουζούνη ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κω Ηλίας Χρυσόπουλος.

Το Νοσοκομείο της Κω μετά από μια μακρά περίοδο που διήνυσε χωρίς παθολόγο, πλέον διαθέτει έναν παθολόγο ενώ η διοίκηση ήδη ρυθμίζει την εξασφάλιση και δεύτερου παθολόγου για τους προσεχείς μήνες. Υπάρχει πανελλαδικό πρόβλημα με διαθέσιμους ιατρούς αναισθησιολόγους, παθολόγους και ακτινολόγους. “Εμείς έχουμε τρείς ακτινολόγους και οσονούπω δύο παθολόγους, ενώ συνδράμουμε και το Νοσοκομείο της Ρόδου”.

Το Νοσοκομείο Κω από άποψη στελέχωσης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από άλλα Νοσοκομεία της ελληνικής επαρχίας, ακόμη κι από νοσοκομεία μεγάλων ελληνικών πόλεων”.

Αναφορικα με τα κίνητρα που έχουν θεσπιστεί από το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Κω, είτε με επιπλέον μισθολογικές παροχές, είτε με το επίδομα στέγασης, είτε με πάσης φύσεως οικονομική ενίσχυση, όλα δείχνουν οτι λειτούργησαν “κλείνοντας τρύπες”. “Ο Δήμος Κω σχεδιάζει ήδη την αύξηση του επιδόματος στέγασης στα 1000€ απ’ τα 450€ που είναι σήμερα”.

Για τις συνεχείς αεροδιακομιδές απ’ το Νοσοκομείο Κω προς κεντρικά νοσοκομεία της Χώρας, ο κύριος Χρυσόπουλος τόνισε την μη ύπαρξη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο της Κω, γεγονός που αναγκάζει τους θεράποντες ιατρούς να μην μπορούν να παρέχουν αυξημένη φροντίδα και να αναγκάζονται να διατάσσουν την διακομιδή κάποιων βαρέων περιστατικών.

Τέλος ο κ. Χρυσόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο κεφαλαιώδους σημασίας εγχείρημα της δημιουργίας του Νέου Νοσοκομείου Κω. Με τη χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να είναι δεδομένη, με το ακίνητο που μετεγγράφη απ’ τον Δήμο Κω να είναι δεδομένο, όταν ολοκληρωθεί το Νέο Νοσοκομείο με νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, θα μπορέσει να στελέχωθεί στον μέγιστο βαθμό ενώ θα έχει και ΜΕΘ και ΜΑΦ οπότε και πολλά περιστατικά τα οποία σήμερα διακομίζονται, θα αντιμετωπίζονται στο νησί μας.