Τουρκία: Ένα εκατομμύριο Τούρκοι περιμένουν να πάνε στα νησιά της Ελλάδας χωρίς βίζα
Δωδεκάνησα
21/12/2023

Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Σύμη και Καστελόριζο, για επτά μέρες χωρίς να χρειάζεται βίζα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων, Φιρούζ Μπακλίκαγια, το τέλος της βίζας εισόδου διάρκειας 7 ημερών έχει οριστεί στα 60 ευρώ, δηλαδή 1.873 τουρκικές, ενώ η αίτηση για βίζα Σένγκεν στην Ελλάδα είναι 110 ευρώ και απαιτούνται μήνες για την έκδοση της.

«Αναμένω πολύ σοβαρή αύξηση την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν», για τα ελληνικά νησιά που οι Τούρκοι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα, υπογράμμισε ο πρόεδρους του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων.

«Τα επίπεδα που φτάσαμε στην Ελλάδα ήταν στο ένα εκατομμύριο. Στη συνέχεια, μετά τα προβλήματα βίζας και την πανδημία, ο αριθμός έπεσε γύρω στις 500 χιλιάδες. Νομίζω ότι θα πλησιάσει και φέτος το 1 εκατομμύριο», σημείωσε ο Φιρούζ Μπακλίκαγια, αναφορικά με τον αριθμό των Τούρκων πολιτών που θα θελήσουν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα Σένγκεν στα ελληνικά νησιά.