ΡΟΔΟΣ: Πολύς κόσμος στην τελετή των Θεοφανίων στο Μαντράκι (φωτογραφίες & βίντεο)
Δωδεκάνησα
06/01/2024

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα έγινε και φέτος ο εορτασμός των Θεοφανίων σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, και ειδικά στο Μαντράκι που ως είθισται συγκεντρώνει πάντοτε πολύ κόσμο, μεταξύ αυτών εκπρόσωποι τοπικών αρχών και παραγωγικών φορέων του νησιού μας, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης.

Η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου και περίπου στις 11 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίων, των Ιερών Εξαπτέρυγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου, πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα πίσω από την Περιφέρεια δέηση και θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, ενώ άγημα της 95 ΑΔΤΕ απέδωσε τις ενδεδειγμένες τιμές.

Περίπου 25 συνολικά άτομα, δήλωσαν συμμετοχή για να βουτήξουν, ενώ φέτος ο τυχερός που κατάφερε να ανασύρει τον Σταυρό ήταν ο κ. Γιώργος Μήλιος.

πηγή:rodiaki.gr

 

Ο κ. Γιώργος Μήλιος που έπιασε τον Σταυρό

Στην τελετή, μάλιστα, παρευρέθηκε και ο κορυφαίος αθλητής Πύρρος Δήμας, ο οποίος θα βρίσκεται στο νησί μας ως προσκεκλημένος του αντιπεριφερειάρχη κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου  μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε πως στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Δήμας συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη

 

Ρεπορτάζ