Φοβούνται μην πάνε στα νησιά οι Τούρκοι; - Στον Πειραιά αμερικανικό πλοίο ξεφόρτωσε 393(!) oχήματα M-1117 για τον Eλληνικό Στρατό
Δωδεκάνησα
13/01/2024

Τα οχήματα αυτά πρέπει να τα εξοπλίσουμε με ότι καλύτερο και φονικότερο έχουμε με την συνδρομή της ελληνικής αμυντική μας βιομηχανίας επιτέλους Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την αμυντική βοήθεια προς την Ελλάδα. Η αναμενόμενη δεύτερη παρτίδα 393 τεθωρακισμένων M-1117 έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά. Τα 393 τεθωρακισμένα M-1117 θα βαφτούν στα χρώματα του ελληνικού στρατού και στη συνέχεια θα σταλούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν, αναφέρει μειονοτική εφημερίδα με την αγωνία αν θα πάνε στα νησιά μας. Το φορτηγό πλοίο που έφτασε προχθές το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M-1117.

Οι εργασίες για την εκφόρτωση των οχημάτων από το πλοίο ξεκίνησαν άμεσα χωρίς να χάνεται καθόλου χρόνος.

Τα οχήματα αυτά οφείλουμε να εξοπλίσουμε με δικά μας χέρια

Θέλουμε και μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία για να βελτιώσουμε τα M-1117 και οποιοδήποτε άλλο οπλικό μας σύστημα για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις μέρα ή νύχτα

Το πολυβομβιδοβόλο GMG 40 χιλ. συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των πολυβόλων όπλων (υψηλή ταχυβολία) με τα πλεονεκτήματα των πυροβόλων όπλων (θραυσματoπoιoύμεvά βλήματα) αποτελεί ένα όπλο της υποστήριξης με μοναδική ισχύ πυρός, σχεδιασμένο για στατική ή κινητή ανάπτυξη.

 Έτσι ουσιαστικά θα ενισχύσουμε όλα τα οχήματα που διαθέτουμε ή θα στείλουμε μελλοντικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, κάτω από το βάρος των προκλητικών τουρκικών απειλών.
 
Η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την χώρα μας, αλλά εκπαιδεύει συνεχώς τις δυνάμεις της 4η στρατιάς του Αιγαίου για αποβατικές επιχειρήσεις σε κάθε άσκηση εδώ και μεγάλο διάστημα. Οφείλουμε κυρίως για αυτόν τον λόγο, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτά τα οχήματα (M-1117) που θα επανδρώσουν τις μονάδες της ΑΣΔΕΝ για να μπορέσουν οι στρατιώτες μας με αποτελεσματικό τρόπο να εξουδετερώσουν μια πιθανή τουρκική επιθετική δράση είναι μέρα είτε νύχτα. 
 
Στο «μικροσκόπιο» του ΓΕΣ τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Bradley - Αυξάνεται η πίεση για παραχώρηση 500 ΤΟΜΑ Το αμερικανικό όχημα, για οποίο τόσα έχουν γραφθεί ή ακουστεί από ειδικούς και μη, είναι ότι καλύτερο από όλες τοις απόψεις για το ελληνικό πεζικό, και με τις κατάλληλες “τροποποιήσεις” θα γίνει ακόμα καλύτερο, αντιμετωπίζοντας  αποτελεσματικά κάθε τουρκικό προγεφύρωμα ( ειδικά με την ταχύτητα του) που θα θελήσουν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι, σε μια πιθανή ελληνοτουρκική σύγκρουση.
 

Ποιο είναι το Μ-1117

Το M1117 Guardian, που αναφέρεται επίσης και ως Armored Security Vehicle (ASV), είναι ένα όχημα εσωτερικής ασφάλειας που βασίζεται στη σειρά τεθωρακισμένων οχημάτων V-100 και V-150 Commando.

Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για υπηρεσία στο Σώμα Στρατιωτικής Αστυνομίας των ΗΠΑ.
Τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 Guardian αποτελούν μέρος 172 αμυντικών προγραμμάτων που εγκρίθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και κατέστησαν δυνατά μέσω των συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

 

Τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας M1117 Guardian αποτελούν μέρος 172 αμυντικών προγραμμάτων που εγκρίθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και κατέστησαν δυνατά μέσω των συμφωνιών με τις ΗΠΑ.

 

Το M1117 ήταν ένα από τα πρώτα στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ που κατασκευάστηκε σε ένα εξειδικευμένο κύτος ανθεκτικό στις νάρκες, ενώ μετά το 2001 υιοθετήθηκε σε αυξανόμενους αριθμούς ως άμεση απάντηση στην απειλή από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο οπλισμός του αποτελείται από έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων Mk19 και ένα βαρύ πολυβόλο Browning M2HB, τοποθετημένο σε έναν πυργίσκο παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιείται στο αμφίβιο όχημα επίθεσης του USM, και ένα μεσαίο πολυβόλο M240H τοποθετημένο έξω από την καταπακτή του πυροβολητή.

Το όχημα χρησιμοποιήθηκε από την αμερικανική στρατιωτική αστυνομία και μονάδες ασφαλείας συνοδείας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

 

pentapostagma.gr/

Ρεπορτάζ