Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει ξανά η Ρόδος- Τι ισχύει για Κάλυμνο Λέρο & Αστυπάλαια
Δωδεκάνησα
02/04/2021

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει ξανά η Ρόδος, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πρόκειται για μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, καθώς τις τελευταίες τουλάχιστον 10 ημέρες τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου είχαν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά:

«Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από αύριο το πρωί οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, ο δήμος Ρόδου και ο δήμος Λέρου. Βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο οι δήμοι Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Μετσόβου».

Ο κ. Χαρδαλιάς αιτιολόγησε την ένταξη των συγκεκριμένων δήμων της Δωδεκανήσου λέγοντας ότι η Αστυπαλαία είχε τις τελευταίες ημέρες 18 κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε 7 και το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχαν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί. 

Παράλληλα για τον Δήμο Ρόδου σημείωσε ότι έχει 124 ενεργά κρούσματα, όταν στις 23 Μαρτίου είχε μόλις 38, τα κρούσματα δηλαδή έχουν υπερτριπλασιαστεί μόλις σε 10 ημέρες.

Η Λέρος "κατεβαίνει" στο βαθύ κόκκινο, από το ειδικό καθεστώς διαχείρισης και την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά την μείωση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο του πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένει για 7η συνεχόμενη εβδομάδα και η Κάλυμνος!