Πάνω από 5.000 αμνοερίφια στάλθηκαν από τα Δωδεκάνησα σε άλλες περιοχές της χώρας
Δωδεκάνησα
26/04/2021

Περισσότερα από 5.000 αμνοερίφια, ταξίδεψαν από τη Δωδεκάνησο στην υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε σφάγια, των εκεί περιοχών!

Η μεταφορά των ζώων, τα οποία ήταν ζωντανά, έγινε το προηγούμενο διάστημα από εμπόρους αυτού του είδους που ήρθαν στην περιοχή μας για τον σκοπό αυτό.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Θανάσης Χατζηνικήτας, «η ποιότητα των αμνοεριφίων της Δωδεκανήσου είναι άριστη, καθώς τα ζώα είναι ελευθέρας βοσκής, βρίσκονται δηλαδή ελεύθερα. Για τον λόγο αυτό και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από εμπόρους της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου οι οποίοι ήρθαν στα νησιά μας και προμηθεύτηκαν ζώα».

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου κ. Ηλία Οικονομίδη, περισσότερα από 5.000 αμνοερίφια, ζωντανά, ταξίδεψαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, ενώ εκτιμάται ότι μόνο 2.500 ήταν από το νησί της Κω!

Η ενέργεια αυτή έγινε καθώς υπήρχε έλλειψη στις παραπάνω περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους είχαν διαθέσει σε άλλες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κροατία, αμνοερίφια το προηγούμενο διάστημα για τον εορτασμό του Καθολικού Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ακόμη ικανός αριθμός ντόπιων αμνοεριφίων για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών της περιοχής μας, ωστόσο και αυτοί με τη σειρά τους θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις αγορές τους έγκαιρα έτσι ώστε να μην βρεθούν προ … δυσάρεστων εκπλήξεων!

Πηγή: www.rodiaki.gr