Δωδεκάνησα: 1.799 μαθητές και μαθήτριες στη μάχη των Πανελλαδικών
Δωδεκάνησα
14/05/2021

Συνολικά 1.799 μαθητές και μαθήτριες από τη Δωδεκάνησο θα δώσουν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους σε κάποιο από τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Όπως είναι γνωστό ήδη, το Υπουργείο Παιδείας έχει γνωστοποιήσει το πρόγραμμα των εξετάσεων οι οποίες φέτος θα ξεκινήσουν στα Γενικά Λύκεια στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 του μήνα και στα ΕΠΑΛ στις 15 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το Πρόγραμμα Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα καθώς και στην Yγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.. Οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα διαρκούν δέκα ημέρες. 

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, όλοι οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να είναι στα σχολεία τους στις 8 το πρωί, την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Δωδεκάνησο έχουμε 1.460 μαθητές που θα συμμετάσχουν από τα Γενικά Λύκεια και 339 μαθητές από τα ΕΠΑΛ. 

Επίσης προφορικά εξεταζόμενοι είναι 62 στα Γενικά Λύκεια και στα ΕΠΑΛ είναι 25 άτομα. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ για να εξεταστούν προφορικά θα πρέπει να μετακινηθούν για την εξέτασή τους στην Αθήνα, ενώ εδώ στη Ρόδο οι λοιποί 62 υποψήφιοι, θα εξεταστούν στο 1ο Γυμνάσιο, στην «Καπνοβιομηχανία».

Όπως έκανε γνωστό ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις ενώ έχει ζητήσει στο πλαίσιο αυτό να λειτουργήσουν δύο νέα εξεταστικά κέντρα σε νησιά που δεν λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως είναι η Σύμη και η Πάτμος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδομαρκάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:
 «Εμείς ευχόμαστε από τώρα καλή επιτυχία στα παιδιά, είμαστε σε συνεχή επαφή και έχουμε δουλέψει και έχουμε φτιάξει τμήματα για να είναι σε αριθμό τέτοιο που να μη δημιουργείται πρόβλημα συγχρωτισμού και έχουμε ζητήσει επίσης να γίνει εξεταστικό κέντρο το ΕΠΑΛ Σύμης, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά από εκεί έρχονταν στη Ρόδο. Επίσης το ίδιο αίτημα καταθέσαμε και για το ΕΠΑΛ Πάτμου καθώς και από εκεί τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά πήγαιναν στη Λέρο ή στην Κάλυμνο. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό, υπάρχουν τα συστήματα μετάδοσης θεμάτων έτσι ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν σε άλλο νησί λόγω πανδημίας».

Πηγή: rodiaki.gr