Απογραφή 2021: Δεν έλαβα φάκελο- Τι ισχύει με την προθεσμία
Κοινωνικά
22/11/2021

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πληθυσμού και κτιρίων από την ΕΛΣΤΑΤ, με τους πολίτες να καλούνται να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία, αφού έχουν λάβει από τον απογραφέα τον σχετικό φάκελο.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της απογραφής, ηλεκτρονικά εκπνέει στις 26 Νοεμβρίου και έπειτα, καθώς η απογραφή είναι υποχρεωτική, η απογραφή θα γίνει με συνεντεύξεις κατ’ οίκον.

Κάποιοι, όμως, δεν έχουν λάβει ακόμα τον φάκελο της απογραφής, αλλά, όπως διαβεβαίωσε ο διευθυντής του Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Απόστολος Κασάπης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Όπως εξήγησε στον Alpha 98,9, η ΕΛΣΤΑΤ είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιες γειτονιές δεν διανεμήθηκαν οι φάκελοι και για τον λόγο αυτό θα δοθεί μια ικανή παράταση. «Δεν θα ήταν δίκαιο κάποιος να πάρει σήμερα το φάκελο και να έχει μόλις δυο ημέρες μπροστά του για να ολοκληρώσει τη διαδικασία», σημείωσε.

Όπως εξήγησε, ένας από τους λόγους που οι φάκελοι της απογραφής δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ, αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό και πολύ σύντομα θα έχει διανεμηθεί το σύνολο των φακέλων.

Ο κ. Κασάπης δεν έδωσε συγκεκριμένα ποσοστά για τη συμμετοχή, όμως είπε ότι «έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχαμε», κάνοντας λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν ήδη απογραφεί.



Πηγή: Reporter.gr