Σύμπνοια & σεβασμό στους κανόνες ζήτησε από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης Κω ο Δήμαρχος, Θ. Νικηταράς
Κοινωνικά
27/05/2022

Στη συνάντηση αναφορικά με την προετοιμασία της φετινής θερινής σεζόν, στο ΔΙΙΚ

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ΔΙΙΚ, η συνάντηση του Δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Κω.

Ο κ.Νικηταράς, στην εισήγησή του, υπογγράμμισε ότι σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, ανοίγεται μπροστά μας μια δυνατή θερινή σεζόν εφάμμιλη αυτής του 2019 γι’ αυτό Δημοτική Αρχή, Δημοτική Αστυνομία, Τουριστική Αστυνομία και επιχειρηματίες οφείλουν να συνεργαστούν άριστα προς όφελος του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος, τόνισε ότι δε θα γίνει ανεχτή η καταστρατήγηση των κανόνων εις βάρος των συμπολιτών και των επισκεπτών μας απο επιχειρήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στους παρευβρισκομένους επαγγελματίες, επεσήμανε ότι τους θεωρεί τους φυσικούς συμμάχους του στην προσπάθεια αναδιάταξης της Κω και της ανανέωσης του τουριστικού μοντέλου.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Κω επεσήμανε ότι φέτος όλοι πρέπει να συμβάλλουν ώστε η αφενός εικόνα του νησιού να είναι η αναμενόμενη για τους επισκέπτες μας κι αφετέρου να επωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι επαγγελματίες από την έντονη τουριστική κίνηση. Ο ίδιος, ζήτησε από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργούν με γνώμονα το σεβασμό στο διπλανό τους.

Επι μέρους, ο κ.Νικηταράς ζήτησε από τους επαγγελματίες της εστίασης να μην κινούνται με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές όπως η Παλιά Πόλη και να έχουν μέτρο αναφορικά με την άγρα πελατών, δηλαδή τις τακτικές προσέλκυσης στα καταστήματά τους, οι οποίες δε θα πρέπει να ξεπερνούν το όριο.

Σε σχέση με τη μουσική, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι σκληρό κ άδικο παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις οφείλουν να συμμορφωθούν με τους γενικούς κανόνες, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι πέρυσι η παράταση του ωραρίου για μια ώρα που είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα προς συζήτηση και ψήφιση, δεν έτυχε της στήριξης της αντιπολίτευσης, οπότε δεν πέρασε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο Αστυνομικός Δ/ντης Β' Δ/νσης Δωδεκανησου, Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος και ο Διοικητής Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας, Μιχάλης Σπανάκης.

Παρών και ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω, Γιώργος Σεγραίδος, ο οποίος στην τοποθέτηση του, τόνισε ότι όλοι οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην πόλη του νησιού μας αντιλαμβάνονται όσα συζητιούνται και όλα όσα πρέπει να εφαρμοστουν ώστε να επικρατήσει ικανοποίηση και σεβασμός, παρόλα αυτά, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Κω, ζήτησε να ληφθεί κάποια μέριμνα στο ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου της μουσικής.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ