Μεγάλα προβλήματα για τους νησιώτες απο την έλλειψη φαρμάκων στα κατά τόπους φαρμακεία της Δωδεκανήσου
Κοινωνικά
25/08/2022

Λύση από την Πολιτεία ζητά ο πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/νησου

Μεγάλη για ακόμη μια χρονιά είναι η έλλειψη φαρμάκων στα κατά τόπους φαρμακεία της Δωδεκανήσου αλλά και όλης της χώρας και μάλιστα σε συνταγογραφημένα σκευάσματα που λαμβάνουν ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκο Φουτούλη, πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας τουλάχιστον μια δεκαετία και μπορεί να επιλυθεί μόνο με στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις. 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, τονίζει ότι οι εξαγωγές των Ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών αγγίζουν το ποσοστό του 60% οπότε είναι εύλογη η περιορισμένη διάθεση φαρμάκων στα εγχώρια φαρμακεία. Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι η έλλειψη φαρμάκων ειδικά κατά το μήνα Αύγουστο προκαλείται αφενός από τον κακό προγραμματισμό των φαρμακοβιομηχανιών και των φαρμακοποιών κι αφετέρου από την εισροή χιλιάδων ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Ο κ.Φουτούλης επιβεβαιώνει το γεγονός της έλλειψης ακόμη και φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης όπως είναι τα παυσίπονα, κατάσταση, όμως, που αποκαθίσταται άμεσα.

 

Ρεπορτάζ