Με κατάνυξη ο Εσπερινός στο εντυπωσιακό Ιερό προσκύνημα του Προφήτη Ζαχαρία στην ομώνυμη τοποθεσία της Κω
Κοινωνικά
04/09/2022

Επέστρεψε το καθιερωμένο πανηγύρι μετά από δυο χρόνια 

Με κατάνυξη τελέσθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Εσπερινός στο Ιερό προσκύνημα του Προφήτη Ζαχαρία στην ομώνυμη περιοχή της Κω, σε μια πραγματικά μαγευτική τοποθεσία με υπέροχη θέα και άγρια φυσική ομορφιά. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου, κ.κ Ναθαναήλ ενώ τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 07:00, ο ίδιος θα τελέσει τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. 

Παρά τη δύσκολη πρόσβαση, αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που προσέγγισαν το σημείο για να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν την εικόνα του Προφήτη Ζαχαρία. 

Το δικό τους παρόν, έδωσαν , μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Κω, Παναγιώτης Αβρίθης, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ, Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής και ο κοινοτικός σύμβουλος Ασφενδιού, Σεβαστιανός Παρβέρης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας του Εσπερινού στο προσκύνημα του Προφήτη Ζαχαρία ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, το οποίο επέστρεψε στη ζωή μας μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Για ακόμη μια φορά, η ομάδα εθελοντών του νησιού μας, ''Μαύροι Λύκοι'', επιμελήθηκαν τις προετοιμασίες για τη φετινή εορτή.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παρέα είναι εκείνη που σταδιακά διαμόρφωσε την περιοχή του Προφήτη Ζαχαρία από ένα άγριο τοπίο σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο όχι μόνο προσκυνήματος αλλά και διασκέδασης. 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ